Az Európai Bizottság a HP-tól vásárol üzletileg kritikus szervereket

|

13 uniós intézmény, hivatal és testület használhat HP Integrity szervereket nagy teljesítményigényű alkalmazásai támogatására

A Hewlett-Packard Belgium B.V.B.A/SPRL ma bejelentette, hogy az Európai Bizottság (EC) a HP Integrity szervereit és kapcsolódó megoldásait választotta kritikus feladatok, azon belül nagy adatbázis-kapacitást igénylő alkalmazások és más kritikus környezetek támogatására az EU több országában a mainframe adatkiszolgálók szállítására kiírt DIGIT/R2/PO/2011/038 számú nyílt tenderen. A keretszerződés (DI/07120) értelmében az Európai Unió intézményei, hivatala és testülete szerezhetnek be Intel® Itanium® processzoros, HP-UX 11i v3 operációs rendszert futtató, új HP Integrity szervereket. A műszaki értékelés egyik lépéseként benchmark-vizsgálatokat kellett végezni a HP EMEA-régióbeli tesztközpontjában, a németországi Böblingenben. A tenderspecifikációban megadott kiválasztási szempontok szerint a pályázók közül a HP kínálta a legjobb ár-minőség arányt. Az üzletileg kritikus (mission-critical) HP Integrity szerverek mellett a HP kapcsolódó megoldásokat, például szoftvereket is fog szállítani, a HP Technology Services pedig szolgáltatásokat és támogatást – pl. karbantartási és professzionális szolgáltatásokat – nyújt az EU számára. A HP Integrity szervercsalád és a HP-UX operációs környezet a HP konvergens infrastruktúra (Converged Infrastructure) portfóliójának része. A portfólió az informatikát a kritikus rendszerek egységes, moduláris portfóliójával egyszerűsítve kínál magas szintű rendelkezésre állást, skálázhatóságot és hibatűrő működést a legkomolyabb nagyvállalati feladatokhoz. A tender eredménye alapján a Bizottság és az Európai Parlament brüsszeli és luxemburgi szervezetei, valamint a Közös Kutatóközpont (Joint Research Centre) Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban működő intézetei telepíthetnek HP Integrity szervereket. Emellett számos uniós tagállam egyéb intézményei is élvezhetik az új kritikus rendszerek előnyeit.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.