Az információbiztonsági szakértők a LinkedIn-t választották

|

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületnél elérkezett az internetes megjelenés megújításának ideje. Az igényfelmérés legfőbb kérdése az volt, hogy melyik Social Media platformot (Facebook, Google+, LinkedIn) használják a legtöbben, és ez által az Egyesületnek mely felület irányába érdemes fejleszteni. Az eredmények alapján szakmai használatra a LinkedIn-t választottuk, miközben érdekes eredmények születtek.

Az Egyesület vezetői augusztusban döntöttek úgy, kérdőíves felmérést végeznek a jövőbeli internetes fejlesztések meghatározása céljából. A felmérésen a felkért kb. 1000 főből összesen 138-an vettek részt, melyből 84 fő elektronikusan, 54 fő pedig a szeptemberi 57. szakmai fórumon papír alapon töltötte ki a kérdőívet. A legfőbb kérdés az volt, hogy melyik Social Media platformot (Facebook, Google+, LinkedIn) használják az információbiztonsági szférában a legtöbben, és ez által az Egyesületnek mely felület irányába érdemes fejleszteni. Feltételeztük, hogy a magas információbiztonsági tudatossággal rendelkező szakemberek az általánosnál kisebb mértékben használják a Facebook-ot. Az adatok alapján azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a szakemberek elsősorban magánéleti célból használják azt, bár feltételezhetően az átlagnál nagyobb gondossággal, a megadott adatok tekintetében. A közösségi oldalak szakmai használatára vonatkozó válaszok markáns eredményt hoztak: a felsorolt platformok közül toronymagasan a LinkedIn-t jelölték meg preferáltként. A 25 év feletti magyar lakosság LinkedIn felhasználói adatait, valamint a Hétpecsét Egyesület kérdőíves felmérésében résztvevők válaszait összevetve megállapítható, hogy az információbiztonsági szakemberek jelentősen nagyobb számban, tudatosan használják ezt a Social Media felületet. A Hétpecsét Egyesület kérdőívére válaszolók több mint fele, 51,5%-a rendelkezik LinkedIn profillal, míg a magyar lakosság esetében ez az arány csupán 1,2%! Ez az eredmény tehát megmutatta az irányt az Egyesület számára, hogy érdemes a LinkedIn szakmai közösségi oldalán saját profilt létrehoznia! Reméljük, ezen az új csatornán keresztül is hasznos információkkal tudunk szolgálni az információvédelem iránt érdeklődőknek! Pécsi Ferenc digitális kommunikációs szakértő szerint a Hétpecsét Egyesült választása teljesen egybevág a nemzetközi trendekkel. Az elmúlt időszakban több átfogó kutatás is azt bizonyította, hogy a B2B kommunikációban a LinkedIn a meghatározó közösségi platform. [b][/b]A LinkedIn csoportunkat megtalálhatja a „Hétpecsét” kulcsszóra rákeresve

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.