Az intelligens szereplők mindenütt alkalmazkodnak

|

Ha Önt is riasztja a VDI-projektek komplexitása, és szívesen utánajárna, hogyan működhet mobilan és biztonságosan, érdemes megismerkednie a Fujitsu és a Cutter Group új, közös VDI-megoldásával, amely felmérési szolgáltatással segíti az ügyfeleket a technológiai átalakulás útján.

A virtuális asztali infrastruktúra (Virtual Desktop Infrastructure, VDI) rendkívüli lehetőségeket tartogat. A globális igények gyors ütemben nőnek, és a piac értéke 2025-re várhatóan 30 milliárd dollárra nő a 2020-as 11 milliárd dollárról.

Leigh Schvartz, a Fujitsu Európai platformüzletágának vezetője szerint a VDI jóval közelebb viszi a vállalatokat a versenyképesség, az agilitás és az ellenálló képesség megvalósításához. Szeretne megbizonyosodni róla, hogy ez az Ön cége konkrét körülményei között is működhet?

A virtuális asztali infrastruktúra (Virtual Desktop Infrastructure, VDI) rendkívüli lehetőségeket tartogat. A globális igények gyors ütemben nőnek, és a piac értéke 2025-re várhatóan 30 milliárd dollárra nő a 2020-as 11 milliárd dollárról.

Mi áll ennek a beruházási hullámnak a hátterében? A távoli és hibrid munkavégzésre átálló szervezetek számának növekedésével a VDI olyan fontos technológiává vált, amely bárhonnan képes biztonságos hozzáférést nyújtani a munkavállalóknak az alkalmazásokhoz, az adatokhoz és az asztali gépekhez. A VDI esetében a felhasználók nem a saját eszközeiken, hanem egy központi szerveren lévő asztali alkalmazásokat érnek el és futtatnak. A virtuális asztali infrastruktúra sokféle előnyt kínál a szervezeteknek, például csökkeni a hardverköltségeket, javítja a teljesítményt, fokozza a biztonságot és egyszerűsíti a felügyeletet.

Üzleti előnyök

A VDI intelligens módszert kínál a napjainkra jellemző folyamatos változásokhoz való alkalmazkodáshoz. Nélkülözhetetlen a versenyképesség, az agilitás és az ellenálló képesség megszerzéséhez - ami nélkül manapság egyetlen szervezet sem boldogul.

  • A karbantartási, biztonsági, hardver- és szoftverköltségek csökkentésével erősíti a versenyképességet. Az asztali környezet szerveres központosítása és virtualizálása pénzt takarít meg, mivel nem kell külön fizikai eszközt beszerezni, frissíteni és támogatni az egyes felhasználóknak, továbbá az operációs rendszerek és alkalmazások licencdíja is csökken.
  • Ami az agilitást illeti, a VDI segít kezelni a folyamatosan változó üzleti feltételeket azáltal, hogy lehetővé teszi az alkalmazásokhoz és erőforrásokhoz való hozzáférés igény szerinti, rugalmas változtatását. Ez az alkalmazkodóképesség különösen a világjárvány idején mutatkozott meg látványosan: amikor a szervezeteknek több ezer felhasználó számára kellett távoli hozzáférést biztosítaniuk egyik napról a másikra, a VDI kivételes asztali és alkalmazásélményt nyújtott minden érintettnek. Ez más technológiával nem valósulhatott volna meg.
  • A VDI kínálta pénzügyi rugalmasság a versenyképességhez és az agilitáshoz is hozzájárul. A klasszikus architektúrák nehezen tartanak lépést azzal, ahogy a szervezetek igyekeznek kihasználni a pay-as-you-go szolgáltatási modellek előnyeit, optimalizálni a licenceket és felhőszerű felhasználói élményt nyújtani a tetszés szerinti helyszínről bejelentkező felhasználóknak. A VDI segítségével a szervezetek igény szerint növelhetik vagy csökkenthetik a virtuális asztali gépek számát, és csak a felhasznált erőforrásokért fizetnek.
  • És ha ez még nem lenne elég, a VDI rendkívül biztonságos is, megerősíti a belső és a külső felektől származó adatok biztonságát. Egy biztosítótársaság például valószínűleg nem szívesen ad hozzáférést belső rendszereihez külső brókereknek, mivel ez egyértelmű biztonsági kockázatot jelentene. A VDI-vel a partnerek csak egy virtuális gépen (VM) keresztül kapnak hozzáférést. Ez a VM jellegéből adódóan biztonságosabb bejelentkezési mód, mivel elszigeteli a felhasználó munkamenetét a gazdarendszertől és a többi VM-től. Így a VM-en belüli rosszindulatú programok vagy rosszindulatú tevékenységek nem érintik a gazdagépet és a többi VM-et. A titkosítási és adatvesztés-megelőzési szabályok egységesen érvényesíthetők, míg a hibajavító kódok rendszeres alkalmazása és a biztonsági fejlesztések tovább növelik a VDI biztonságát.

A jó megoldás

A VDI bevezetése azonban nem mentes a kihívásoktól. Nem egyszerű például meghatározni a VM-ek optimális konfigurációját, méretezését és telepítését a különféle felhasználói csoportok számára és a különböző feladatok esetén.

Amikor költségmegtakarításról, jobb biztonságról vagy digitális átalakulásról beszélünk, először is meg kell ismernünk a jelenlegi infrastruktúrát és használatának módját. Ehhez nyújt praktikus lehetőséget a VDI-értékelési szolgáltatás. A szolgáltatás keretében elemezzük az informatikai környezet jelenlegi állapotát, és ajánlásokat teszünk egy működőképes VDI-megoldás megtervezésére és megvalósítására.

  • A felhasználói profilok, az alkalmazási követelmények, a hálózati sávszélesség, a tárolókapacitás és a biztonsági szabályok alapján segítünk azonosítani, hol lenne a leginkább előnyös a VDI bevezetése. A meglévő adatok és feladatok elemzésével az értékelés betekintést nyújt a VDI-re való áttérés lehetséges előnyeibe és kockázataiba, valamint a befektetés várható megtérülésébe (ROI).
  • Másodsorban segít megtervezni és optimalizálni a VDI telepítését azáltal, hogy útmutatást nyújt a megfelelő hipervizor, VM-típus, operációs rendszer, tároló, hálózat és alkalmazáskiszolgálási módszer kiválasztásához. Segíthet továbbá a VM-ek optimális számának és méretének meghatározásában, valamint az erőforrások ki- és elosztásának megfelelő méretezésében a szerverinfrastruktúrán belül a jobb teljesítmény és az alacsonyabb költségek érdekében. A megfelelő felügyeleti eszközök és folyamatok meghatározása tovább csökkenti az IT-költségeket. Az értékelési szolgáltatás keretében akár felhőmigrációs stratégiát is ki tudunk dolgozni egyes VDI-feladatok fokozatos áthelyezéséhez a felhőbe. Ez segít kiaknázni a felhő skálázhatóság és katasztrófa utáni helyreállítás (DR) terén kínált előnyeit.
  • Harmadszor, a VDI-értékelési szolgáltatás - ha koncepciótesztelési (PoC) komponenst is tartalmaz - segíthet a VDI teljesítményének nyomon követésében és a hibaelhárításban az olyan kulcsfontosságú mutatókról szóló mérőszámok és jelentések készítésével, mint a rendelkezésre állás, a késleltetés, az átviteli sebesség, a kihasználtság és a felhasználói elégedettség. A PoC után egyértelműen látszani fog, pontosan mire van szükség a VDI szervezeten belüli bevezetéséhez. Az értékelés megmutatja, hol célszerű kikapcsolni a VM-eken belüli felesleges funkciókat, eltávolítani a redundáns hardvereket, minimalizálni a VM-konzol használatát, valamint sablonokat és szkriptalapú kezelést használni. A szolgáltatás minőségét és a felhasználói élményt befolyásoló problémákat és szűk keresztmetszeteket azonosító és kiiktató értékeléssel végső soron javulhat a felhasználóknak nyújtott élményt.

A PoC-vel kiegészített értékelés jobb információkat nyújt az üzleti döntés meghozatalához.

VDI a gyakorlatban

A VDI egyik fő technikai előnye az egyszeri bejelentkezés (SSO). Ez a hitelesítési módszer javítja a felhasználók kényelmét, produktivitását és elégedettségét, mivel többé nincs szükség arra, hogy több jelszót jegyezzenek és adjanak meg a különböző rendszerekhez. Az SSO a biztonságot is növelheti azáltal, hogy minimumra szorítja a jelszó illetéktelen megszerzésének vagy felhasználásának kockázatát.

Ez számos munkahelyi környezetben - fizikai, távoli és hibrid környezetben egyaránt - rendkívüli előny. Nemrégiben egy belgiumi kórházzal dolgoztunk együtt, hogy megszüntessük a többrendszeres bejelentkezés okozta problémákat, amelyek napjában többször is bosszúságot okoztak a helyszínen és távolról dolgozó egészségügyi szakemberek számára.

Használatalapú fizetés

De hogyan lép be a képbe a Fujitsu? Hát úgy, hogy iparágvezető VMware- és háttértechnológiákon alapuló, biztonságos és megbízható VDI-megoldást nyújt egyetlen skálázható szolgáltatás keretében, felhasználónkénti havi számlázással. A havi számlázás a tényleges felhasználáson alapul, a konstrukció nem igényel jelentős előzetes tőkebefektetést. Az as-a-service modellre jellemző összes előny elérhető: jobb cashflow, 100%-os összhang az üzleti igényekkel, azonnali üzleti agilitás és mozgástér a stratégiai projektekbe való beruházáshoz.

Az iparág vezető megoldáspartnereivel együttműködve fix árú VDI-értékelési szolgáltatást kínálunk az ügyfelek infrastruktúrájára és üzleti igényeire szabott megoldás konfigurálásához és validálásához.

A VDI nem csupán költséghatékony befektetés, hanem stratégiai prioritás is a digitális korban boldogulni kívánó vállalatok számára. Ahogy a szervezetek alkalmazkodnak a távmunka változó környezetéhez, a VDI-értékelési szolgáltatás kulcsfontosságú szerepet játszhat abban, hogy az intelligens szereplők bárhol, bármilyen igényt ki tudjanak elégíteni.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.