Az IT és a pénzpiacok találkozása -Illusztris vendéget hozott Magyarországra az SAP

|

Az SAP Hungary Kft. meghívására Budapestre látogatott Guido Ravoet, az Európai Bankszövetség főtitkára. Utazásának célja az volt, hogy áttekintést adjon az EU banki intézményeit leginkább foglalkoztató kérdésekről egy tegnapi, szűk körű pénzintézeti felsővezetői találkozón.

A közel 5000 bankot tömörítő nemzetközi szövetség nevében Ravoet a hazai pénzintézeti irányítóknak beszélt a tőkekövetelményekről szóló irányelvről, a Tobin-adó néven elhíresült, pénzügyi műveletekre vonatkozó adóötletről, valamint egyéb szabályozási intézkedésekről. Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője, a rendezvény házigazdája nyitóelőadásában a hazai és nemzetközi példákat felsorakoztatva kiemelte: a válság bekövetkezte után a pénzintézetek figyelme a különböző, működési kockázatkezelési, jogosultságkezelési megoldások után fordult, mellyel átláthatóságot kívántak és kívánnak megvalósítani. "Az SAP szakértelme a pénzintézeti szegmensben is példaértékű: Európa 50 legnagyobb bankja közül 46 SAP rendszereket használ, míg világszerte több mint 50 millió bankszámlát kezelnek a mi megoldásaink segítségével. A nemzetközi színtéren felgyülemlett tapasztalatok, best practice-k átadása minden érintett számára előnyös."-zárta gondolatait az ügyvezető.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.