Az IT szerepe az európai kis- és középvállalatoknál

|

Az Economist Intelligence Unit az SAP megbízásából Európa-szerte mintegy 1400 középméretű vállalat és államigazgatási intézmény vezetőjét kérdezte meg, hogy milyen összefüggést lát a technológia alkalmazása és a szervezet növekedése között.

A válaszadók több mint kétharmada látja úgy, hogy a technológia meghatározó szerepet játszik a cég fejlődésében, 70 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy a technológiai stratégia szorosan összefügg az üzleti stratégiával. Ezt tükrözi a felsővezetők kulcsfontosságú döntésekben való részvétele is. A tulajdonosok és igazgatósági tagok 78 százaléka, a vezérigazgatóknak pedig 83 százaléka vesz részt a fontos technológiai döntések meghozatalában. A megkérdezett vezetők egy része ugyanakkor nem hisz abban, hogy jelenleg használt informatikai rendszerük lefedné vállalatuk jelenlegi vagy jövőbeli üzleti igényeit. Számos válaszadó említette, hogy fenntartásai vannak az alkalmazottak informatikai tudásával kapcsolatban is. A vezetők negyede véli úgy, hogy pillanatnyilag az ügyfelek kiszolgálásával és a beszállítói kapcsolattartással összefüggő üzleti folyamatok sem kapnak megfelelő informatikai támogatást cégénél, és 31 százalék azok aránya, akik szerint jelenlegi rendszerük nem skálázható a növekedés fenntartása érdekében. A kutatás fényt derített arra is, hogy a vezetők szerint az európai munkavállalók informatikai tudása nem elégséges a technológia nyújtotta lehetőségek teljes mértékű kiaknázásához. Közel negyedük úgy gondolja, hogy a technikai ismeretek az IT beruházások komoly akadályát képezhetik, 18 százalékuk aggódik a menedzsment rossz hatékonysága miatt, 20 százalékuk pedig attól tart, hogy a felsővezetők nem értik meg az információtechnológia fontosságát.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.