Az OTP Bank 6000 alkalmazottja használja az SAP e-learning megoldását

|

Az SAP Learning Solution segítségével képezi munkatársait Magyarország legnagyobb bankja.

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy megkezdte éles működését az OTP Bank Nyrt.-nél bevezetett SAP Learning Solution (SAP LSO) megoldás. Az SAP LSO segítségével Magyarország legnagyobb bankja olyan komplex tudásmenedzsment- rendszert valósít meg, amelynek keretében kezdetben 6000, a későbbiekben pedig 8000 alkalmazottja számára biztosítja a legfejlettebb e-learning képzéseket mintegy 400 fiókjában. A pénzügyi szektor az utóbbi években rendkívül dinamikus fejlődésen ment keresztül, amellyel párhuzamosan a pénzintézetek közötti verseny is mind kiélezettebbé vált. Olyan pénzügyi szolgáltatások és termékek jelentek meg és kerülnek bevezetésre folyamatosan, amelyek korábban nem voltak honosak a magyar piacon, így nemcsak az ügyfelek számára jelentenek újdonságot, hanem magas szintű, összetett felkészültséget követelnek a banki értékesítőktől. Az alkalmazottak tudása ezért döntő jelentőségű Magyarország és a közép-kelet-európai térség meghatározó pénzintézete, a több mint 11 millió ügyfelet kiszolgáló OTP Bank számára: olyan szellemi vagyont képvisel, amely közvetlenül hat a hitelintézet piaci kapitalizációjának alakulására. Az SAP LSO rendszer bevezetése 2006. márciusában indult és júniusban sikerrel zárult. Novemberre a fiókhálózatban dolgozó, folyamatos képzésben részt vevő hatezer alkalmazott és a bank további kétezer munkatársa is hozzáférést kapott a rendszerhez. Az elektronikus távoktatás a legkézenfekvőbb megoldás egy olyan környezetben, mint a miénk, ahol az alkalmazottak zöme számítógépet használ – mutatott rá Kerék László, az OTP Bank Képzésfejlesztési és Oktatási Osztályának osztályvezetője. – Rugalmasan testre szabott időbeosztás mellett, közvetlen információátadást tesz lehetővé, miközben a tanulás előrehaladta dokumentálható, a képzésszervezés és -irányítás folyamatai pedig automatizálhatók. Az SAP Learning Solution rendszerébe belépő minden alkalmazottunk látja, hogy milyen képzéseken kell részt vennie, ha új munkakörbe került, illetve a munkakörét érintő termékbevezetésre, jogszabályváltozásra került sor. A szükséges tananyag letöltése szabályozottan történik, a képzés szervezői pedig figyelemmel kísérhetik, hogy miként halad a modulok elsajátításával. A rendszer a képzés magas szinten szervezett, rugalmas lebonyolítását teszi lehetővé, ami egyrészt a munkaidő jobb kihasználását, másrészt az üzleti területek felé történő visszacsatolást, riportkészítést is pontossá teszi – tette hozzá. Az SAP Learning Solution további előnye, hogy tág határok között méretezhető és számos nyelven elérhető. Ezért az OTP Bank tervei között szerepel, hogy az elektronikus távoktatást lehetővé tevő megoldást a cégcsoport többi tagjára, majd a régió környező országaiban működő leányvállalataira is kiterjeszti.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.