Az SAP első az üzleti intelligencia szegmensben

|

Az SAP rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel az üzleti intelligencia világpiacán- jelentette be a szoftvercég a Gartner 2011-es felmérésére hivatkozva. Az összesített üzleti intelligencia (BI) piac tavalyi évben 10,5 milliárd dollár értékű volt, mely a válság ellenére 13,4%-os növekedést ért el megelőző évhez képest. A szoftvercég e piac 23%-át birtokolja az árbevételek alapján, mellyel a legnagyobb szereplő

A Gartner elemző cég megállapítása szerint, míg a vállalati IT-beruházások csökkentek 2009-ben, az üzleti intelligencia költések 4,2%-al nőttek, 2010-ben pedig 13,4%-al. A szegmens alpiacai a BI platformok (63%), a vállalati teljesítménymenedzsment (21%), és az analitikai, teljesítménymenedzsment szoftverek (16%). 2010-ben az SAP szoftverbevételei e szegmensekből elérték a 2,4 milliárd dollárt. 53% a hazai piacon Egy magyar piacra vonatkozó tavaly publikált felmérés szerint az SAP a hazai üzleti analitikai piac több mint felével bír. A szoftvercég saját kapacitásain felül nyolc partnerével látja el a magyar piacot a teljes SAP Business Objects portfólióval. A hivatkozott Gartner tanulmány: „Market Share Analysis: Business Intelligence, Analytics and Performance Management, 2010, Worldwide” by Dan Sommer and Bhavish Sood, April 18, 2011.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.