Az SAP közzétette 2009 harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentését

|

Az SAP AG (NYSE: SAP) közzétette a 2009. szeptember 30-ával záródó harmadik negyedéves pénzügyi gyorsjelentését.

Árbevétel •A szoftvereladásból valamint a szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 1,94 milliárd eurót tett ki, mely 3 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. • A szoftvereladásból származó árbevétel 525 millió euró volt, mely 31%-os csökkenést jelent tavalyi év harmadik negyedévéhez képest. •A társaság teljes árbevétele 2,51 milliárd euró volt, ez 9%-al kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Eredmény •Az üzemi eredmény 606 millió eurót tett ki, ami 1 százalékos csökkenést jelent 2008 III. negyedévével összehasonlítva. •Az üzemi nyereséghányad 2%-al nőtt, 24,2%-ra. •Az egy részvényre jutó nyereség 0,37 euró volt, ez 6%-os növekedésnek felel meg tavalyi év harmadik negyedévéhez képest. “Örömmel jelentjük, hogy ismét sikerült növelni üzemi nyereséghányadunkat, a bevételcsökkenés ellenére is.”-mondta Werner Brandt, az SAP pénzügyi igazgatója. „Noha látjuk az általános javulás jeleit a gazdaságban, a piac továbbra is nehéz maradt. A harmadik negyedéves szoftver és szoftverekhez kapcsolódó árbevétel csökkenése főként a fejlődő országokban és Japánban tapasztalható piaci körülményeknek tudható be.” Üzleti kilátások A cég a teljes évi –nem US GAAP szerinti- üzemi nyereséghányadát 25,5-27% között várja.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.