Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2012. harmadik negyedévére vonatkozó gyorsjelentését.

|

Főbb eredmények: -1 milliárd euró felett a szoftvereladás -Háromszámjegyű növekedés az innovációs területeken -17%-al nőtt a szoftverbevétel A vállalat kétszámjegyű növekedésről számolt be a harmadik negyedévben. Jól teljesített az amerikai régió, és az ázsiai-csendes óceáni térség. Iparágak közül kiemelkedő forgalmat regisztrált a vállalat a kereskedelem, az élettudományok, a gyártás, és az energiaszektor.

Árbevétel • A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3,19 milliárd eurót tett ki, mely 19%-os növekedést jelent a 2012-es 2,69 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 1,026 milliárd euró volt. Ez 17%-os emelkedés tavalyi évhez viszonyítva. • A társaság teljes árbevétele 3,95 milliárd euróra rúgott, ez 16%-al több mint a 2012 hasonló időszakában regisztrált 3,41 milliárd euró. Eredmény • Az üzemi eredmény 921 millió euró volt, mely 48 százalékos csökkenést jelent a 2011-es 1,76 milliárdos értékhez képest, ez a TomorrowNow-ügy következménye. • Az üzemi nyereséghányad 23,3 %-ot ért el. • Az adózás utáni profit 51%-al csökkent, 618 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 1,25 milliárd euróhoz képest. Az egy részvényre jutó nyereség 0,52 euró volt. Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint) Az SAP javítja korábbi üzleti kilátásait, melyet a szoftverek és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások terén most 10,5-12,5%- között vár, és tartalmazza az Ariba felvásárlásának pozítív eredményhatását.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.