Bemutatkozik a ZoneDAS Multisite - Vezeték nélküli megoldás akár 25 ezer négyzetméter lefedésére

|

Már Európában is elérhető az épületek és egyéb helyszínek számára is tökéletes vezeték nélküli hálózatot növelését biztosító ZoneDAS MultiSite, amely CE RED tanúsítvánnyal rendelkezve megfelel az Európia Uniós követelményeknek.

Ma már a legtöbben elvárják, hogy a megbízható WiFi mellett mindenhol jó mobil jeleket kapjanak, hiszen fontos számukra, hogy folyamatos internetkapcsolattal rendelkezzenek és elérhetőek legyenek. Mindannyiunk számára ismerős az a bizonytalanság, amikor észleljük, hogy egy területen nincs térerő az adott mobilszolgáltatónál. Gyakorlatilag teljesen függővé tett minket a mobiltelefonunk, ugyanis, ha asztalunktól távol vagyunk, ez a kapcsolattartás elsődleges módja.

Okostelefonjaink adateszközként is fontossá váltak, hiszen alapvetően ezeken olvassuk el e-mailjeinket. A konferenciáink jelentős részét notebookon vagy asztali kijelzők segítségével végezzük, amelyek mindennapi együttműködés alapkellékei. Noha nem ritkán mobil eszközünket használjuk ezen tevékenységek esetében, részben azért, mert ha éppen nincs elérhető WiFi kapcsolat, ideális és azonnali készenlétet biztosítanak.

Mit sem ér a vezeték nélküli hálózat jó jelerősség nélkül

A Zyxel ZoneDAS megoldásai azt az igényt is képesek kielégíteni, amelyet a cégek és a felhasználók ma a fő hálózati infrastruktúrától és a mobilkapcsolattól várnak el. Noha a vállalkozások és szervezetek többségénél általánosságban jó térerő található. Ám egy régi, vastag vagy fém falakból álló épület esetében nem biztos, hogy a térerő ugyanúgy elérhető mindenhol. A jelerősséget befolyásolhatja az is, ha például alacsonyabban van a földszint vagy az alagsori terület.

MultiSite: a faltörő jelerő

 Emellett a mobil szolgáltatás hibájára utalhat az, ha a helyiségekben található más eszközök negatív hatással vannak a mobil jelekre, megzavarják vagy akadályozzák azt.

Nemcsak a nagy irodaházak, hanem számos egészségügyi intézmény, szálloda, üdülőhely, bevásárlóközpont, raktár, vagy éppen sokemeletes lakótelep esetében is küzdenek ezekkel a problémákkal. Valamennyinél olyan megoldásra van szükség, amely több emeletet is átívelően nagyobb területet is képes lefedni.

-Akár 25 000 négyzetméteres területeken is alkalmazható a MultiSite lefedettségnövelő. A Zyxel ZoneDAS új, mobiljelek kiterjesztésére szolgáló megoldása ideálisak a lefedettség biztosítására nagyobb épületekben, bevásárlóközpontokban, raktárakban és sok más helyen - erősítette meg Patrick Hirscher, a Zyxel EMEA vezeték nélküli piacfejlesztési vezetője. 

Több mint három futballpályányi terület is lefedhető a MultiSite-tal

Tökéletes megoldást nyújt ezekben az esetekben Zyxel MultiSite jelerősítője, amely akár 100 méterrel meghosszabbítja a mobil "doner" egység hatótávolságát. Utóbbi egy olyan eszköz, amelyen keresztül a mobil kapcsolat létrejön - ez az alapvetően egy erős antennával rendelkező mobil router - és akár hétszeresen is egymásra építhető. Ennek a megoldásnak köszönhetően akár hét mini bázisállomás is rendelkezhet mobil lefedettséggel egy épületen belül 700 méteres távolságban.

Tekintve, hogy egy MultiSite jelismétlő egység 3600 négyzetméteres területen képes biztosítani a mobil lefedettséget, összesen akár 25 000 négyzetméter számára nyújt megbízható jelerőséget.

Amennyiben még ennél is nagyobb területen van szükség megbízható jelerősségre - például a közúti vagy vasúti alagúton keresztüli lefedettség kiterjesztésére -, ez megtehető a Zyxel SymmRepeater készülékeivel, amelyek akár 500 méterig is képesek továbbítani a jelet, emellett lépcsőzetesen hosszabb távolságokra is elnyújthatók.

A MultiSite átjátszó CE RED (Rádióberendezés-irányelv) tanúsítvánnyal rendelkezik. Ennek köszönhetően megfelel valamennyi, a nyilvános rádióspektrumot használó eszközökre vonatkozó Európai Unió-s biztonsági és szabályozási követelményeknek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.