Első lett a SAS a Chartis RiskTech100TM listán

|

A kutatás szerint a kockázatkezelő szoftverek vezetője a SAS

A Chartis Research évről évre rangsorolja a kockázatkezelő technológia legkiválóbb szállítóit, amelynek nemzetközi listáját idén is a piaci döntéshozók által széleskörűen ismert és elismert RiskTech100TM riportjában tette közzé. A több mint 2,26 milliárd dolláros árbevételű SAS a 90-es évek óta van jelen a kockázatkezelési megoldások piacán, és azóta a Chartis éves százas listáján is számos kategóriában került már a vezetők közé, a dobogó legfelső fokára azonban idén először lépett, mintegy hat helyezést előreugorva 2008-hoz képest. A Chartis módszertanának lényege, hogy górcső alá veszi a kockázatkezelő megoldások funkcionalitását, alapvető technológiáját, szervezeti erősségét, az ügyfelek elégedettségét, a szállító piaci jelenlétét és innovációs tevékenységét. Az eredmények alapján alakítja ki a szállítók rangsorát. A riport kiterjed egy kutatásra is, amely során 824 felhasználó válaszait elemezték, a következő megállapításra jutva: 18%-uk szerint vállalatuk kockázatkezelési megközelítése „taktikai/reaktív kezdeményezések csomagja, amely néhány speciális területre koncentrál”, 29% szerint „az igazgatóság egy része által támogatott zavaros koncepció”, míg 9% szerint ezen a területen egyáltalán „nincs hatályos terv vagy stratégia”. Ez a kutatás ugyanakkor azt is megállapította, hogy a megkérdezettek 66 %-a jövőre legalább 10%-kal kívánja növelni a kockázatkezelési technológiára szánt kiadásait. “A SAS idei sikerének hátterében elsősorban a funkcionalitás és az alapvető technológia terén elért magas pontszámok állnak.” nyilatkozta Peyman Mestchian, a Chartis Research vezető partnere, majd hozzátette: “Végfelhasználói kutatásunk szerint a SAS az elmúlt 12 hónapban erőteljes fejlődést mutatott ügyfél-elégedettség tekintetében.” A SAS az összesített első helyezésen kívül kategóriagyőzelmeket is magáénak tudhatott a banki üzletág, európai piaci jelenlét és hitelkockázat területeken. “Ez az elismerés megerősítése azon törekvésünknek, hogy a kulcsfontosságú kockázati kérdések minden vonatkozását kezelnünk kell, legyen szó hitel-, működési vagy piaci kockázatról, illetve a pénzügyi bűncselekmények elleni harc különböző formáiról.” - nyilatkozta Musza István a SAS magyarországi cégvezetője. „A SAS 2009-ben is a világpiac egyik meghatározó szereplője maradt, hazánkban olyan ügyfeleknek szállítva, mint az OTP Bank, CIB Bank, MKB Bank, UniCredit Bank, Raiffeisen Bank – csupán néhány példát említve.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.