Eric Cador, a HP alelnöke elnyerte a Stevie díjat

|

Eric Cador, a HP Személyi Számítógépek Divíziójának (PSG) EMEA-régióért felelős alelnöke elnyerte a legjobb átszervezési eredményeket elérő vezetőnek (Best Turnaround Executive) járó nemzetközi Stevie díjat. A Stevie díjat odaítélő International Business Awards program az egyetlen olyan átfogó, globális kezdeményezés, amely az üzleti élet számos területén jutalmazza a kimagasló teljesítményt.

A „koronás” szó görög megfelelője után Stevie néven is ismert díjakat szeptember 10-én, hétfőn, ünnepi gálaest keretében, a müncheni Marriott Hotelben adják át a nyerteseknek. A rendezvény főszponzora a bajor állam. Az idén harmincegynéhány ország cégei és magánszemélyei által benyújtott ezernél is több jelölésből választották ki a nemzetközi Stevie díj 98 nyertesét. A díjprogram több mint 40 kategóriában jutalmazza a jelölteket: a legjobb multinacionális terméktől és a legjobb új terméktől kezdve a legjobb társadalmi szerepvállalási programig és a legjobb cégvezetőig. Eric Cador a legjobb átszervezési eredményeket elérő vezetőnek járó díjat nyerte el a HP PSG-nél több területen végrehajtott – pl. a dolgozói elégedettséget, a nyereségességet és a HP PSG márkapercepcióját érintő – fejlesztések sikerének elismeréseként. Az átszervezés azért volt kiemelt fontosságú, mert az EMEA-régióban 2006 elején elindult átalakítási program eredményes lebonyolításához motiválttá kellett tenni a dolgozókat. Cador dolgozóközpontú szemlélete és az új szervezetben megvalósított elszámoltathatóság hozzájárult ahhoz, hogy a HP vissza tudta szerezni piaci részesedés alapján számított első helyét a globális PC-piacon. Szintén az átszervezés eredménye, hogy a PSG 2003 II. negyedéve óta az idén érte el az EMEA-régióban a legnagyobb piaci részesedést. Az Eric által gyakran emlegetett „nyereséges növekedés” nyomán a PSG-nek nem csak nyereségesen, hanem egyenesen rekordnyereséggel sikerült megvalósítania ezt a két eredményt. A sikeres átszervezési stratégiát a HP új jelentésben ismerteti, melynek címe: „Az ambiciózus vállalatok hét ismérve” (The Seven Habits of Ambitious Companies). A jelentés megállapítása szerint a siker soha nem az egyénen múlik, hanem azon, mennyire sikerül a szervezeten belül megteremteni és a dolgozók kollektív, összehangolt viselkedésének alapjává tenni a kiválóságra való közös törekvést. Az igazán ambiciózus vállalatok a jövőre is épp akkora figyelmet fordítanak, mint az aktuális piaci sikerre. „Nagyszerű csapatunk van a HP-nál, és az ilyen szakmai elismerésekre a PSG valamennyi dolgozója büszke lehet” – fogalmazott Eric Cador. „Örömmel veszem át ezt a díjat munkatársaim nevében, hiszen nélkülük nem tudtuk volna elérni ezeket az eredményeket.” „Az idén 40 százalékkal nőtt az IBA díjprogramra érkező jelölések száma, ami jól érzékelteti az International Business Awards erősödő globális presztízsét” – mutatott rá Michael Gallagher, a nemzetközi üzleti díjakat átadó The Stevie Awards elnöke. „Gratulálunk az összes döntősnek és a nemzetközi Stevie díjak nyerteseinek, és nagy örömmel nyújtjuk át nekik a díjakat a szeptember 10-i, müncheni gálaesten.” A nemzetközi Stevie díj nyerteseinek teljes listája megtekinthető a www.stevieawards.com/iba címen.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.