EU direktíva szerinti vasúti adatcsere

|

A MÁV INFORMATIKA Zrt. legújabb fejlesztésének eredményeként a MÁV CARGO és a MÁV Zrt. képesek lesznek Európában az elsők között a H30-XML szabványú adatcserére.

Ez utat nyit a többi érdeklődő vasútvállalat felé is, akik az EU direktíva által előírt adatcsere kötelezettségüknek ily módon kívánnak majd eleget tenni. A „H30-XML" néven kifejlesztett alkalmazás-csomagunk fő céljai megfelelnek az EU irányelvek által megfogalmazott kiemelt céloknak, amelyek egyben az előnyöket is jelentik: Az ügyfélkiszolgálás megbízhatósága és a hiteles, pontos, azonos idejű adatszolgáltatással a vasútvállalatok versenyképessége növekszik más szektorokhoz képest. Nem utolsó sorban pedig ez az alkalmazás segíti a vasútvállalatok együttműködését. Jelentősége, hogy a vasútvállalatok elterjedésével az adatcserék is új szakaszba érkeztek: a hagyományos UIC H30 vonat előjelentési üzenet tartalmában és formájában is gyökeresen megváltozott, néhányat kiemelve: • Tartalmilag kiegészült többek között a vasútvállalatok adatainak, kezelésével, ami az EU előírásoknak megfelel. • Bekerült a rendkívüli küldemények kezelése, ami közlekedésbiztonsági szempontból fontos. • Az üzenetek a hagyományos UIC formátum helyett a korszerű XML, szabványos séma szerinti formátumúak, melynek köztudott előnye az adat és a forma szétválasztása. A H30-XML - hosszas szabványosítási folyamat eredményeként, melynek aktív részesei voltak szakértőink - biztosítja a MÁVCARGO-nak, a Pályavasútnak és potenciálisan a többi vasútvállalatnak is, hogy az új módú elektronikus információcsere alkalmazásával bekapcsolódjanak a nemzetközi vasúthálózatok vérkeringésébe, ezzel növelve hírnevüket, és lehetőséget teremtve arra, hogy előnyös üzleti arculatot is kialakítsanak. A nemzetközi fuvaroztató cégek magas színvonalú, gyors, pontos kiszolgálása által erősödhet a vasútvállalatok nemzetközi piaci helyzete, és marketing tevékenységük is támogatást kap. A megbízhatóan működő adatcsere által javulnak a nemzetközi gazdasági kapcsolataik a külföldi vasutakkal/vasútvállatokkal. A pontosabb, előre beérkező adatszolgáltatás elősegíti a technológiai idők csökkentését, a döntéshozatalt, az ügyfélkapcsolat minőségi javulását. A kettős adatrögzítés elkerülése munkaerő megtakarítást, állomási technológiai idő csökkenést jelent. Hosszútávon működőképes adatcsere kapcsolat épül ki a partner vasutakkal/vasútvállatokkal, így tartós számítástechnikai együttműködésre nyílik lehetőség. A rendszer továbbfejleszthető, lehetőség nyílik az együttműködés kiszélesítésére, az adatbővítések segíthetik többek között a járműmenedzsment munkáját, az ügyfél kapcsolattartást és kiszolgálást. A tervek szerint az új, „H30-XML" módon a GYSEV-vel indulnak az első próbák, de az RCA (RailCargo Austria) is érdeklődik teszt üzemmódban működtetni, majd 2009 januárjától pedig élesben bevezetni. További adatcsere lehetőségek nyílnak a szomszédos szlovén, szlovák, román, szerb és ukrán partnerekkel a Szállításirányítási Információs Rendszer(SZIR) keretén belül.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.