Eugene Kaspersky akcelerátorprogramot indít turisztikai startupok megsegítésére

|

Eugene Kaspersky úttörő gondolkodású szakértő-vállalkozóként világhírnek örvend a kiberbiztonsági iparágban. De Eugene-nak van egy hobbija is, ami mostanra szinte az életstílusává vált: a szakember szenvedélyes utazó, valamint az érintetlen természet és a kalandturizmus elkötelezett híve.

Eugene világszerte utazgat, de a legjobban szülőföldjét, Oroszországot szereti bebarangolni, és felfedezni annak rejtett gyöngyszemeit.

A koronavírus-világjárvány a turisztikai iparágat különösen erősen sújtotta. Nemcsak a meglévő vállalkozásoknak okozott kárt, hanem a jövőbeli projekteket és terveket is tönkretette. A turisztikai vállalatok most nem csak a nagyobb szereplőktől kapható támogatásoktól esnek el, hanem attól a lehetőségtől is, hogy az új projektek indítása érdekében reklámozzák magukat. A startupok és az oroszországi belföldi turizmus támogatása érdekében Eugene Kaspersky online akcelerátorprogramot indít Kaspersky Exploring Russia néven.

Az akcelerátorprogram célja a legérdekesebb és legígéretesebb turisztikai projektek összegyűjtése, majd a kitalálóik segítése az ötleteik további megvalósításában. Végül is elsősorban az ilyen projekteknek és a mögöttük álló lelkesedésnek köszönhető, hogy Eugene beleszeretett az oroszországi utazgatásokba. Most itt az ideje, hogy ő is visszaadjon valamit azáltal, hogy segítséget nyújt a tervezett projektek valóra váltásában.

Az új online akcelerátorprogram kapcsán Eugene elmondta: "A koronavírus-világjárvány mindenki számára tragikus tapasztalat. Ugyanakkor óriási összefogást is hozott: az emberek elkezdtek segíteni egymásnak. Miközben tovább végezzük fő tevékenységünket - vagyis fenntartjuk a biztonságot a kibertérben -, úgy határoztunk, hogy segítséget nyújtunk a járvány által leginkább sújtott vállalatoknak is. Ezt oly módon tesszük, hogy lehetőséget adunk nekik a terveik valóra váltására és arra, hogy ezt az időszakot maximálisan a javukra fordíthassák. A csapatunk - és én magam is, személyesen - a média- és marketing eszközeinkkel nyújtunk segítséget ezekhez a projektekhez. Az akcelerátorprogramunk a befektetések vonzásában is segítséget kínál. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy bemutatkozzanak a releváns vállalatok, üzletemberek és pénzalapok képviselői előtt. Talán mondani sem kell, hogy a világjárvány teljesen átalakítja a turisztikai iparágat, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem akarnak majd utazni és új helyeket felfedezni. Ebben a helyzetben pedig csak az tud nyerni, aki bölcsen használja ki ezt a válságidőszakot, és új megközelítésekkel és projektekkel tud megjelenni a piacon."

Legyen Oroszország-orientált, turisztikai vonatkozású - és okos! Lényegében ezeknek a követelményeknek kell a projektnek megfelelni ahhoz, hogy regisztrálható legyen a Kaspersky Exploring Russia programba. Még az sem szükséges, hogy a résztvevőknek teljesen működő vállalkozásuk legyen, az is elég, ha a projekt csak a kitaláló fejében létezik ötletként. Nincsenek továbbá földrajzi vagy nemzeti korlátozások sem: bármely országból jelentkezhetnek résztvevők.

A résztvevők négy kategóriában nevezhetnek:

Technológiai projektek (startupok) a Travel Tech területén

Olyan projektek, amelyek hozzáférhetőbbé teszik az extrém vagy pihenési célú turizmust, és amelyek egyben népszerűsítik és létrehozzák a szükséges infrastruktúrát is (Infrastructure Track)

Üzleti projektek, amelyek társadalmilag jelentősek az utazás vagy a turizmus területén (Social Tech)

Üzleti projektek, amelyek pozitív hatással vannak a fenntartható fejlődésre (Sustainability) 

A zsűri - amelyben a Kaspersky képviselői és vezető turisztikai szakértők mellett maga Eugene Kaspersky is ott ül majd - szűkített listát készít a legígéretesebb projektekből.

A döntősök lehetőséget kapnak arra, hogy online workshopok és előadások során gyarapítsák tudásukat. Az iparág vezető szakemberei megosztják tapasztalataikat, és elmagyarázzák, hogyan kell sikeres vállalkozást létrehozni. A döntőbe jutottak megtanulhatnak mindent, a pénzügyi terv elkészítésétől a marketing stratégia alkalmazásáig. A program során a döntősök nem csak a fődíjért versengenek, hanem befektetéseket is szerezhetnek. A projektek akár még az előadók érdeklődését is felkelthetik annyira, hogy hajlandóak legyenek támogatni őket. Az akcelerátorprogram emellett kommunikációs platformként is szolgál majd, ahol a fiatal vállalkozók fontos emberekkel léphetnek kapcsolatba.

A győzteseket maga Eugene hirdeti ki, és a díjakat is ő adja át. Az aranyérmes online oktatási támogatásban részesül közvetlenül a projektjéhez kapcsolódóan. A második helyezett PR- és marketing-támogatást kap a projektjéhez. A harmadik helyezettet az üzleti igényeinek megoldására testre szabott szoftver-előfizetéssel díjazzák.

A leginspirálóbb ötletek helyet kapnak Eugene Kaspersky és a turisztikai influenszerek közösségi média csatornáin a program teljes időtartama során, emellett PR-lehetőségeket is kapnak a turisztikai médiában.

Eugene Kaspersky reményei szerint a kezdeményezésnek köszönhetően a tehetséges vállalkozók új ismeretekre és készségekre tehetnek szert. Szeretné azt is, ha a program segítségével befektetőket találnának a projektjeik valóra váltásához, és ezzel végső soron hozzájárulnának a turizmus fellendítéséhez. Ezen túlmenően azt is reméli, hogy Oroszország új színben tüntetheti fel magát - mind a belföldi, mind a nemzetközi utazók előtt.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.