25 éves a ProLiant szervercsalád. Most érdemes cserélni!

|

A szervermárka tulajdonosa, a Hewlett Packard Enterprise a nagy múltú, megbízhatóságukról és innovativitásukról ismert ProLiant kiszolgálóit rendkívüli akcióval ünnepeli.

A korai időszak
1988 fontos év volt a történelemben. Egy évvel a berlini fal lebomlása és három évvel a Szovjetunió darabokra hullása előtt már sokan érezték; komoly változások előtt áll a világ. Az IT területén is számos nagy jelentőségű bejelentés követte egymást: a Creative Labs bemutatta SoundBlaster hangkártyáját, Jarkko Oikarinen kifejlesztette az IRC-t, bemutatkozott az MS-DOS 4.0 és Steve Jobs NeXT számítógépe. Létrejött a Cyrix, az F-Secure, a Linksys, a SanDisk és a Trend Micro. 

Ugyanebben az évben jelent meg az első ProLiant szerver, a Compaq jóvoltából. A márka annyira sikeres lett, hogy a vállalattal történő fúziót követően a Hewlett Packard saját Netserver márkanevének nyugdíjba küldése mellett döntött, hogy megtarthassa a ProLiant elnevezést. A HP-vel közösen hozták létre az EISA (Extended Industry Standard Architecture) architektúrát, amivel letették a SIAS (Standard Industry Architecture Server) piac alapjait. A szabványosított platform használatával a rendszerek hibatűrő képesség és kezelhetőség tekintetében addig ismeretlen szintet értek el a 90-es évek elejére. 

A HP és a Compaq együttműködésének köszönhetően az ezredforduló tájékán a két vállalat vezető szerepet töltött be a PCI-X fejlesztésében. Szintén a közös munka gyümölcse lett a szerverek belső kapcsolatait biztosító, nagy sebességű InfiniBand kifejlesztése és standarddá tétele, melyből a ProLiant termékcsalád is sokat profitált. 

A legújabb kihívásokhoz is alkalmazkodik
A legújabb, tizedik generációs HPE ProLiant szerverek az elődök nyomdokain haladva a kis- és középvállalatok IT-infrastruktúrájának fájdalommentes modernizálását kínálják. Az Intel Xeon processzorokra alapuló platform a hibrid IT minden előnyét elérhetővé teszi: a hagyományos informatikai infrastruktúrát ötvözi a zárt és nyilvános felhők kínálta lehetőségekkel.

Ennek köszönhetően könnyebbé válik a változó környezethez való alkalmazkodás. Csökken a tradicionális tárolók jelentette szűk keresztmetszet hatása, felgyorsulnak az adatbázis műveletek és megnő az analitikai feladatok végrehajtásának teljesítménye. Egyedi biztonsági megoldásai hardverszinten teszik védetté az adatokat, kategóriájában legjobb malware-észlelési képességei pedig megakadályozzák a vállalati információhoz való nem kívánt hozzáféréseket. 

A HPE Gen10 szerverek nagyvállalati szintű képességeket kínálnak elérhető áron. Rugalmas konfigurálhatóságuk összetett üzleti igények kielégítésére is alkalmassá teszi a platformot. Az ügyfelek szükségleteihez alkalmazkodó, egyszerű, biztonságos ClearOS operációs rendszer induló költségek nélkül, több mint 100 választható alkalmazással szolgálja a szervezeteket. 

Rendkívüli akció
Az új kiszolgálókra történő átállás megkönnyítése érdekében a Hewlett Packard Enterprise rendkívüli akciót hirdetett a ProLiant márkanév 25 éves születésnapja alkalmából. Az Accelerated Trade-In (ATI) program keretében minden új, akciós HPE szervert vásárló ügyfél régi, még működőképes szervereit visszavásárolja - maximum 600 euró értékben - a vállalat. Ezen felül, ha a kiszolgáló mellé Microsoft Windows Server 2016 ROK licencet is vásárol, akkor - 500 euróig - extra visszatérítést kaphat az ügyfél. 

Nem csak anyagilag éri meg váltani. Az ATI programban leadott szerverek környezet- és GDPR-barát módon történő megsemmisítésének feladatát szintén magára vállalja a Hewlett Packard Enterprise. Az új kiszolgálók pedig magasabb rendelkezésre állást biztosítanak. A 3 év gyártói garanciával rendelkező eszközök képesek automatikusan hibát, vagy hiba közeli állapotot bejelenteni a HPE felé, kiküszöbölve a nagyobb leállásokat.

A kifejezetten a végfelhasználóknak szóló akció 2018. október 31-ig (vagy a készlet erejéig) tart. Csak az új HPE ProLiant DL325/360/380/385 Gen10, illetve ML110/350 Gen10 azon modelljei vesznek részt, melyek a promóciós listában szerepelnek. További feltétel, hogy a visszavásárlásra felajánlott termékek legalább 6 hónapon keresztül az ügyfél jogi tulajdonát kell képezzék. Az Accelrated Trade-In akció keretében ügyfelenként maximum 5 darab szerver vásárlásánál érvényesíthető a visszatérítés. 

Idén 25 éves a ProLiant szevercsalád. Az elmúlt három évtized fejlődését megkoronázandó, a Hewlett Packard Enterprise Accelerated Trade-In akciót hirdetett. Az új kiszolgálókat vásárló ügyfelek a régi, üzemképes szerverek leadásával visszatérítést kaphatnak, és lekerül a vállukról az elöregedett hardver környezetbarát megsemmisítésének terhe is.

További információk: http://szerverakcio.hitblog.hu/

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.