FAS2240: független elemzés KKV szemmel

|

A független Enterprise Strategy Group (ESG) nemrégiben tesztelte a NetApp kis- és középvállalkozásokat megcélzó FAS2240-es adattárolási megoldását különös hangsúllyal vizsgálva a könnyű telepíthetőséget,egyszerű kezelhetőséget és a skálázható teljesítményt.

A világ 10 legnagyobb elemző és üzleti stratégiai tanácsadó cégei közé tartozó, független Enterprise Strategy Group (ESG) nemrégiben tesztelte a NetApp kis- és középvállalkozásokat megcélzó FAS2240-es adattárolási megoldását. A teszt három fő - a KKV szektor számára fontos - szempont szerint készült: könnyű telepítés, egyszerű kezelhetőség és skálázható teljesítmény. Mivel a válságmegszorítások minden jel szerint folytatódnak, az ESG felmérést végzett kis- és középvállalati IT menedzserek között, milyen napi problémákkal szembesülnek mostanság az adattárolás tekintetében. A top 3 válasz az alábbi volt: 1. tovább nő a költségcsökkentési nyomás 2. elfogadható szolgáltatásminőség biztosítása a folyamatosan növekvő vállalati adatmennyiség mellett 3. adatbiztonság biztosítása Ezeken felül kiderült még, hogy a szerver-virtualizáció töretlen lendülettel nő és napi elvárás a teljes vizsgált piaci szegmensben. Az ESG kíváncsi volt, hogy vajon választ ad-e a fenti kihívásokra a KKV szektornak szánt, kiemelkedő erőforrásokkal és nagyvállalati funkcionalitással rendelkező NetApp FAS2240 termékcsalád. A tesztkonfigurációban két vezérlővel rendelkező FAS2240-es megoldást állítottak be magas rendelkezésre állású, ún. active-active konfigurációban, ahol a belső kapacitás 24 merevlemezét egyenlő arányban osztották szét a vezérlők között, RAID-DP használatával. Ez a konfiguráció tipikus ügyfél konfigurációnak tekinthető, nem csak a teszteléshez összeállított speciális rendszernek. A fenti szempontok szerint egyebek mellett megvizsgálták a NetApp OnCommand System Manager felügyeleti eszköz könnyű használhatóságát, az eszköz által nyújtott CIFS és NFS fileszerver teljesítményt, a LUN-menedzsmentet, valamint a helytakarékos fejlesztési-tesztelési munkakörnyezetek klónozását is lehetővé tevő SnapShot technológiát is. Különösen érdekes volt az Exchange terhelési teszten nyújtott magabiztos teljesítménye, ahol a rendszer bőven az elvárt válaszidőn belül teljesített még négy párhuzamosan futó, eltérő terhelési profil esetén is. Az ESG Lab mérései szerint a mért FAS2240 konfiguráció egy e-mail, fájlszerver, webszerver és adatbázis-háttértár négyes feladatkör esetén akár 1500 felhasználóig is elsőrangú eredményeket mutatott fel. A tesztről szóló cikket eredetiben itt olvashatja: http://www.enterprisestrategygroup.com/2012/01/netapp-fas2240/

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.