Fenntarthatósági gyorsjelentés az SAP-tól

|

Az SAP AG harmadik negyedévben összesen 115 kilotonna szén-dioxidot bocsátott ki globálisan, mely megegyezik az előző negyedévivel

Az emisszió közel fele az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben történt- adta hírül a szoftvercég negyedéves fenntarthatósági gyorsjelentése (http://www.sapsustainabilityreport.com/overview/quarterly-updates). Az előzetes, és nem auditált számok szerint a világszintű kibocsátás legnagyobb részét az üzleti repülőutak (42 kilotonna) adják. A szoftvercég ugyanis nemcsak a saját, közvetlen, hanem az üzleti tevékenységével összefüggő CO2 kibocsátását is méri, mint amilyen a kölcsönzött autók használatából (2,5 kilotonna), vagy éppen a távfűtésből származó (0,6 kilotonna). A Magyarországot is tömörítő EMEA térségben az előző negyedévhez képest, a nyári szabadságok miatt növekedett a céges autók használata, így kibocsátása, amely a második leginkább jelentős tétel az üzleti repülőutak után. A gyorsjelentésből ugyanakkor az is kiderül, hogy csökkent a globális energia- és papírfelhasználás, valamint 2010-ben eddig összesen 347 kilotonna szén-dioxidot bocsátott ki az IT cég működése során. Össszehasonlításképpen: ez a szám körülbelül tizede Mauritius szén-lábnyomának. Az SAP tavaly hozta azt a döntést, hogy 2020-ra a 2000-es év kibocsátási értékére (275 kilotonna) tér vissza, mely mintegy a felét jelenti a 2007-es év CO2 emissziójának. A szoftvercég a saját megoldását, az az SAP Carbon Impact OnDemand terméket használja kibocsátásának nyomon követésére.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.