A Fujitsu biztonságosabbá teszi a tengeri projektek kivitelezésére szakosodott Van Oord működését

|

A ma bejelentett három éves szerződés keretében a Fujitsu fejlett biztonsági mechanizmusokat integrál a nemzetközi tengeri projektek kivitelezésére szakosodott Van Oord globális üzleti működésébe, és az így elért megfelelési szintnek köszönhetően új üzleti lehetőségekhez juttatja a vállalatot.

A Fujitsu menedzselt biztonsági szolgáltatásokat (például szolgáltatásként nyújtott biztonsági információ- és eseménykezelést - Security Information and Event Management as a Service (SIEMaaS)) nyújt a Van Oord számára, és tanácsadással segíti a céget az internetes támadások ellen védő, bevált gyakorlatnak megfelelő biztonsági mechanizmusok bevezetésében. 

A Gazdasági Világfórum szerint az internetes támadások és az adatokkal való visszaélések a 10 legjelentősebb globális fenyegetés között vannak mind üzleti, mind pedig társadalmi szempontból. Tekintve, hogy átlagosan négy új malware-minta születik minden másodpercben, egyre több vállalat vezet be készenléti tervet, hogy védje digitális rendszereit a kibertámadások ellen. A biztonsági érettség és védelem magasabb szintjére törekvő Van Oord a Fujitsut választotta partnerül testre szabott internetes biztonsági megoldásai kidolgozásához. Ezek a megoldások a Fujitsu piacspecifikus tapasztalatát és mélyreható internetes biztonsági szakértelmét is hasznosítják. Az érettebb és fejlettebb globális biztonsági rendszer révén a Van Oord olyan nagyszabású nemzetközi pályázatokon is versenybe szállhat, ahol a tanúsított vagy garantált IT-biztonság követelmény.  

A rotterdami székhelyű, elsősorban kotrómunkálatokra, talajfeltöltésre és offshore szélfarmok építésére szakosodott Van Oord üzletmenet-folytonossági terve részeként törekszik általános internetes védelme erősítésére. A Fujitsu átfogó biztonsági megoldásportfóliót, azon belül biztonsági tanácsadást és menedzselt biztonsági megoldásokat vezet be a vállalatnál a biztonsági mechanizmusok bevált gyakorlatának érvényesítésére. A szerződés keretében a Fujitsu folyamatosan kezeli a biztonsági sérülékenységeket és szolgáltatásként nyújtott biztonsági információ- és eseménykezelést (SIEMaaS) is biztosít. Utóbbi szolgáltatás több forrás eseményeit és információit vezeti össze, és automatikus analitikai technikák alkalmazásával azonosítja a potenciális kockázatokat és fenyegetéseket. Ennek eredményeként a hatósági előírásokat maradéktalanul teljesítő technikával, teljesen átláthatóvá teszi a hálózat biztonsági helyzetét. 

A Fujitsu emellett információbiztonsági vezérigazgató-helyettesi szintű (CISO) irányítópultot is létrehoz a Van Oord számára, és ServiceNow SecOps modult vezet be az Egyesült Államok fizikai kísérleti laboratóriuma, a NIST (National Institute of Standards and Technology) incidens-reagálási keretrendszerének megfelelő reagálási képességek biztosítására.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.