A Fujitsu és a Microsoft felgyorsítják a kritikus feladatok áthelyezését a Microsoft Azure felhőbe

|

A Fujitsu és a Microsoft új, globális rendszerintegrátori partnerkapcsolata felgyorsítja a Microsoft Azure bevezetését a szervezeteknél.

A partnerségnek köszönhetően az ügyfelek zökkenőmentesen folytathatják a digitális átalakulást, áthelyezve a hibrid IT-környezetben futó kritikus feladataikat a felhőalapú, egykapus szolgáltatási modellbe. Ez ösztönzi az innovációt, javítja a rugalmasságot és jobb pénzügyi teljesítmény elérését teszi lehetővé.

 

A Gartner piacvezető kutatócég szerint 2019-ben is lendületes növekedés várható a nyilvános felhőszolgáltatások globális piacán, amelynek forgalma 2018-ban becslések szerint 21%-kal, 175,8 milliárd dollárra nőtt1. A fejlődés jól mutatja, hogy a szervezetek többsége már megtette az első lépést a felhőszolgáltatások bevezetése felé - és most egyre több kihívással szembesül a túlburjánzó hibrid infrastruktúra üzemeltetésekor, miközben a felhőalapú rendszerek előnyeit is szeretné kiaknázni a költséghatékonyság és az agilitás terén.

 

A Fujitsu és a Microsoft új megállapodása révén az ügyfelek stabil alapokat építhetnek ki főbb rendszereik számára, és hozzáférhetnek a Fujitsu komplex hibrid IT-környezetek integrálása és felügyelete terén szerzett mélyreható tapasztalataihoz és a Microsoft piacvezető hiperskálázható nyilvános felhőplatformjához, az Azure-hoz. Így kihasználhatják a kritikus feladatok végrehajtása során a felhőalapú szolgáltatások gazdaságosságát és agilitását.

 

A partnerkapcsolat lerövidíti a robusztus és egységes felhőinfrastruktúra használatba vételéig tartó időszakot, és előkészíti az Azure piacvezető IaaS-, PaaS-, MI-, IoT- és analitikai képességeire épülő, következő generációs felhőnatív alkalmazások bevezetését. A Fujitsu iparági szakértelmére és rendszerintegrációs készségeire támaszkodva az ügyfelek magabiztosan áthelyezhetik meglévő alapfeladataikat a felhőbe, és gondoskodhatnak a következő generációs kritikus alkalmazások már felhőalapon történő, natív kiépítéséről.

A szervezetek jobban fel tudják fenni a versenyt a diszruptív jellegű, új piaci szereplőkkel, ha kritikus feladataikat Azure-alapú felhőplatformokra helyezik át. A felhőnatív alkalmazások reagálókészebbek, és felgyorsítják a digitális innovációt a működés alapterületein - például a modern munkahelyi környezetben, az üzleti alkalmazásoknál, az infrastruktúrában, valamint az analitika és a mesterséges intelligencia terén.

 

PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack: zökkenőmentes átállás a felhőre

A szintén ma bemutatott Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack azoknak a vállalatoknak kínál ütőképes megoldást, amelyek szeretnék maradéktalanul kiaknázni a nyilvános felhő előnyeit, de bizonyos kritikus IT-feladatokat házon belül kell tartaniuk az adatszuverenitás, a megfelelés vagy a csatlakozási követelmények miatt. Az új integrált rendszer akkor is biztosítja a számítási felhő agilitását, költségelőnyeit és gyors ütemű innovációját, ha egyes feladatokat helyben végeznek el. Az egykapus Azure-konzisztens szolgáltatások és funkciók biztosítása a felhőben és helyben is olyan fejlett hibrid megoldások kialakítását teszi lehetővé, amelyek tökéletes egyensúlyt teremtenek a helyben telepített és a felhőinfrastruktúra között.

 

Az ügyfelek nagy sikerrel vezetik be az Azure-megoldásokat. Jó példa erre az USA-beli AdvanSix. A vállalat alelnöke és informatikai vezérigazgató-helyettese így nyilatkozott: "A Fujitsuban nagy tudású, felkészült és elkötelezett partnerre leltünk. A csapat támogatta alkalmazásplatformjaink digitális átalakítását, például átállásunkat a Microsoft Azure felhőben működő SAP HANA-ra, valamint a fontos rendszereink és üzleti partnereink közötti interfészek optimalizálását. A Fujitsu felhőszolgáltatásait jelentősen továbbfejleszti az új Microsoft GSI-partnerkapcsolat, amely jövőbiztos, rugalmas és skálázható üzleti platformot biztosít az AdvanSix számára a további üzleti innovációhoz."

 

Gavriella Schuster, a Microsoft One Commercial Partner kezdeményezésének alelnöke hozzátette: "A Microsoft Azure-ral az ügyfelek szabadon eldönthetik, hol szeretnék fejleszteni és telepíteni alkalmazásaikat. Következetessége és megbízhatósága miatt az Azure rendkívül jól kiegészíti a Fujitsu globális piacvezető portfólióját a többfelhős hibrid IT-környezetek összehangolt üzemeltetése terén. A Fujitsu tanácsadási és menedzselt szolgáltatásainak és infrastrukturális képességeinek kombinációja komplett támogatást nyújt az ügyfeleknek az átalakulás minden lépése során. A partnerkapcsolat tovább erősíti az Azure globális piacvezető pozícióját, és magasabb szintre emeli a Fujitsu egyedülálló képességeit az ügyfelek gyors ütemű átalakulásának támogatására."

 

Hidenori Furuta, a Fujitsu Limited alelnöke és digitális szoláltatási divíziójának vezetője kijelentette: "A szervezetek többsége már megkezdte legfontosabb feladatai áthelyezését a felhőbe azért, hogy digitalizálja működését és boldoguljon a digitális világban. A Microsofttal kötött partnerkapcsolat mérföldkő, hiszen a továbbiakban együtt tervezzük meg, építjük ki és felügyeljük ügyfeleink kritikus jövőbeni rendszereinek hibrid IT-alapú megoldásait. A Microsofttal folytatott szoros együttműködésben szerzett tapasztalatokat kamatoztatva gondoskodunk arról, hogy ügyfeleink maximális előnyhöz jussanak a felhő gördülékeny bevezetéséből a digitális átalakuláshoz vezető úton."

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.