A Fujitsu a Gresham VME szoftverüzletágának felvásárlásával bővíti VME mainframe platformját

|

A Gresham Technologies plc. VME szoftverrészlegének felvásárlásáról aláírt megállapodással a Fujitsu ma fontos mérföldkövet ért el Virtual Machine Environment (VME) (1) mainframe üzletágának fejlődésében.

A tranzakcióval a Fujitsu VME-alapú rendszereket használó ügyfelei még nagyobb mértékben és többféle feladatra használhatják a vállalat masszívan skálázható, konzekvensen megbízható mainframe platformját. A VME sokféle kritikus üzleti alkalmazást támogat, és világszerte számos szervezet működésében fontos szerepet játszik (2). A Fujitsu ügyfelei szívesen futtatják VME-környezetben a digitális működésük szempontjából kritikus fontosságú alkalmazásokat - például a banki szolgáltatások, a HR és a bérszámfejtés területén.  

Azzal, hogy a fenti elemek átkerülnek a Fujitsu VME portfóliójába, a Gresham VME ügyfelei stratégiai ütemtervet kapnak a Fujitsu - Modern VME Environment (MVE) platformra épülő - következő generációs VME Platform as a Service (VPaaS) megoldására való átálláshoz. Előnyt jelent számukra, hogy a Fujitsu garantált, folyamatos operatív szoftvertámogatást és -karbantartást kínál a mainframe felhasználóknak.

A Fujitsu és a Gresham megállapodását közös műszaki megvalósíthatósági tanulmány készítése előzte meg. A tanulmány megállapította, hogy a Gresham VME termékei együttműködnek a Fujitsu VME utódplatformjával, a Modern VME Environmenttel (MVE), számszerűsítette a termékfrissítés követelményeit, továbbá azonosította a kapcsolódó kockázatokat és előnyöket. 

Megjegyzések
(1) A Virtual Machine Environment (VME) operációs rendszert az egyesült királyságbeli ICL fejlesztette ki az 1970-es évek közepén. Az ICL-t a Fujitsu 1998-ban felvásárolta. A VME jelenleg a Fujitsu egyik vezető mainframe operációs rendszere, és továbbra is az egyik legújabb, kategóriavezető operációs rendszernek számít. A Gresham egész portfóliót fejlesztett kiegészítő szoftvertermékekből a VME operációs rendszerhez. A felvásárlás által érintett termékek: AltaData, DataServe Client for Unix, DataServe Client for VMS, DataServe Client for Windows, DataServe for VME (kliens és szerver), DataServe Server for Unix, DataServe Server for VMS, DB/FastDump, DB/FastIC, DDS Server, JJMAN (a JJMAN Archive-t is ideértve), TPMS Gateway, TPS, TPS Server, VME Bridge (más néven OSI Gateway).

(2) VME-alapokon fut például az Egyesült Királyság kormányzati bevételi és juttatási rendszere, amely több mint 150 ezer dolgozó számára nyújt online támogatást, és egymilliárd feletti számú tranzakciót kezel évente.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.