Hamarosan itt a MemoQ új verziója

|

A MemoQ áprilisi kiadása után a Kilgray folytatta a fejlesztőmunkát, amelynek eredményeként tesztelésre készen áll az 1.1-es verzió, a világ első igazi csoportmunka-szervere a fordítástámogatás területén.

A program áprilisi bemutatása után számos vállalat vezette be globalizációs munkafolyamatainak kezelésére a MemoQ-t, és a fejlesztő olyan cégekkel is tárgyal, mint az SAP vagy az Oracle. A MemoQ továbbfejlesztése során a vállalati igények, például az egységes adattárolás és a munkafolyamat-kezelés megvalósítása, továbbá a fordítási környezet még kényelmesebbé és sokoldalúbbá tétele volt a fő szempont. A MemoQ 1.1 többek között új szervermodullal, minőség-ellenőrzéssel, szegmentációs szabálycserével és új dokumentumformátumok támogatásával gazdagodott. Támogatja az XML és az Adobe Framemaker MIF formátumokat, ezáltal jobban használható a nyomdakész anyagok fordításához. Az új verzió SRX-kompatibilis, azaz a fordítómemóriák mellett szegmentációs szabályokat is képes kicserélni más alkalmazásokkal. Ezáltal az alkalmazások közötti átjárhatóság tovább javul. Az új MemoQ LSP5 és Enterprise a piacon kapható legfejlettebb fordításierőforrás-szervert tartalmazza, hiszen a csoport- és jogosultságkezelésen kívül helyet kapott benne a csoportprojekt-funkció is, amelynek révén a felhasználók programon belül kommunikálhatnak egymással. Az is beállítható, hogy a terminológusak minden fordító által készített terminust ellenőriznie kelljen, mielőtt azt a csoport használni kezdi. Mi több, a kommunikációból ugyanolyan fontos erőforrás lesz, mint a fordítómemória vagy a terminológia, hiszen a fórumok alkotják a projektekhez és vállalatokhoz tartozó tudásbázist. A MemoQ 1.1-hez kiegészítőként megvásárolható egy fordítási minőség-ellenőrző modul, amely a fordítási következetlenségek, apró hibák megtalálásának leggyorsabb eszköze. A modul figyelmeztet a lehetséges hibák helyére - így gyorsan végigfuthatjuk a szöveget leadás előtt. Az új verzió várhatóan 2006 szeptemberében jelenik meg, a frissítés az aktuális verzióról ingyenes.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.