Hogyan vezethetők be az új technológiák a hibridfelhő-stratégiák segítségével?

|

Az új technológiák soha nem látott szintre emelhetik a hatékonyságot és az üzleti teljesítményt. Bevezetésük azonban nem mindig egyszerű. A Fujitsu friss kutatási eredményei alapján a hibrid felhő hasznosításában stratégiai szemléletet követő szervezetek valószínűleg a többieknél gyorsabban tudják v

Napjainkban szinte minden szervezet használ néhány felhőalapú üzleti alkalmazást, és élvezi a velük járó skálázhatóság, alkalmazkodókészség és költséghatékonyság előnyeit. A vállalatok kisebb része "cloud-only" stratégiát követ, míg a többség a meglévő alkalmazásokat és infrastruktúrát megtartva fektet be a felhőbe, azaz "hibrid felhőt" használ.

Az új technológiák alapvető szerepet játszanak az üzleti működés sikerében. Segítségükkel a vállalat a maximumot hozhatja ki az új lehetőségekből és éberen védekezhet a potenciális fenyegetések ellen. A Fujitsu kutatásából kiderül, hogy e lehetőségek kiaknázása felé a hibridfelhő-környezetbe való befektetés az első lépés. Így a szervezet zökkenőmentesen és széles körben bevezethet olyan fejlett eszközöket, mint az automatizáció, az edge-számítástechnika és a mesterséges intelligencia.

A vállalatok egyharmada már elsprintelt

A kutatás során a vállalatoknak egy olyan kisebb csoportját is azonosították, amely már sikerrel használja a hibridfelhő-infrastruktúrát ellenálló képessége javítására és az üzleti átalakulás terén kitűzött céljai gyorsabb megvalósítására. Ezek, a teljes minta egyharmadát (33%) kitevő, a hibrid felhő alkalmazásában élen járó vállalatok ("vezetők") közel kétszer biztosabbak abban, hogy a hibrid infrastruktúra hozzásegíti őket az új technológiák hasznosításához. Egyenesen az új technológiákat állítják hibridfelhő-stratégiájuk középpontjába: 75%-uk véli úgy, hogy a hibridfelhő-környezet támogatja az új technológiák használatát, szemben a többi vizsgált cég ("követők") 38%-ával.

Az adatok tanúsága szerint egyes technológiák, például a blokklánc és az edge-számítástechnika bevezetése kézenfekvő lépés a vállalatok számára. Ám úgy tűnik, a vezetőknek ez egyszerűbben megy, mint a többieknek - és összességében véve is jobban teljesítenek az új technológiák hasznosítása terén. Ez a könnyedség az eredményeikben is megmutatkozik. A vezetők mintegy fele (49%) állítja, hogy a hibridfelhő-szemlélet erősítette szervezeténél a szolgáltatási és a termékinnovációt az elmúlt évben - szemben a követők a 39%-ával.

A felhő maximális értékhez juttatja a vállalatokat

A vezetők kétszer biztosabbak a követőknél abban, hogy a modernizálni tudják alkalmazásaikat és feladataikat a teljesítmény optimalizálása érdekében, és kétszer akkora valószínűséggel vezetik be több környezetben is az egyszer megépített alkalmazásokat. A vezetők infrastruktúrájuk skálázhatóságában is 50%-kal jobban bíznak, mint a követők.

A koherens és átfogó stratégia részeként bevezetett felhőkörnyezet képes növelni az új technológiák hatókörét és hatását, mivel lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy meglévő működésük szerint testre szabják és skálázzák az eszközöket (pl. a mesterséges intelligenciát). Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a csapatok szélesebb köre használja a gyakorlatban is ezeket az eszközöket, amelyek így nagyobb értéket teremtenek. Legyen szó bármilyen technológiáról (MI-ről, gépi tanulásról, robotalapú folyamatautomatizálásról vagy blokkláncról) a végső cél mindenütt az üzleti kihívások legyőzése. Egy gyógyszergyártó vállalat például adatok elemzésére és klinikai vizsgálatok lebonyolítására használhatja a mesterséges intelligenciát.

Az innováció ösztönzése

A hibridfelhő-környezetet az új technológiák támogatására használó szervezetek jobb helyzetből indulnak az innováció terén. Tom Corridontól a Bridgestone Americas felhőért és infrastruktúráért felelős alelnökétől megtudtuk, hogy vállalatánál hibridfelhő-környezet támogatta a működés átalakításához szükséges technológia bevezetését. "Amikor a dolgok internetén keresztül adatokat kapunk gumiabroncsainkról, ezek az adatok egy Tirematics nevű, erősen mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő alkalmazásba kerülnek. Az itt működő komplex, saját fejlesztésű algoritmusok előrejelzéseket készítenek a megelőző karbantartás elvégzéséhez a futásteljesítmény, az abroncsról szerzett adatok és a használat helye alapján."

A hibrid felhő tehát komoly lehetőségek felé nyithat kaput és segíthet a vállalatoknak stratégiai céljaik megvalósításában. Azoknak a szervezeteknek, amelyek szeretnék kiaknázni az új technológiákban rejlő potenciált, mindenekelőtt felhőkörnyezetük fejlesztésébe kell befektetniük.

Szeretne többet megtudni a témáról? Olvassa el a teljes jelentést, és lépjen tovább vállalatával a következő szintre: Bepillantás a hibrid felhő alkalmazásában élen járó vállalatok titkaiba (Unlocking the Secrets of Hybrid Cloud Leaders).

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.