Húsz év adatbiztonság a Fujitsu ETERNUS CS8000 tárolóval

|

Utazzon vissza az időben húsz évet! Ha akkoriban volt mobiltelefonja, nagy valószínűséggel Nokia 6120-at használt. Ha szerette a számítógépes játékokat, a Nintendo Game Boys volt akkoriban a legmenőbb. Ha rendelkezett otthoni internetcsatlakozással, nemrég frissíthetett 56k-s modemre vagy ISDN-re.

 

 

 

A CD-írás még újdonságnak számított, és épp megjelentek az első MP3-as zenelejátszók. Az USB-flashmeghajtók fejlesztése még zajlott - ezek 2000-ben kerültek piacra.

Hosszú utat tettünk meg az 1990-es évek vége óta, nem csoda, hogy az akkori technológia ma már elavultnak tűnik. Az IT-iparágra ma jellemző, szédítő fejlődési ütem azonban ma már azt jelenti, hogy a most megjelenő fejlesztések nagyon hamar aktualitásukat vesztik.

Nagyon kevés technológia állja ki az idők próbáját. Ez csak úgy lehetséges, ha képesek folyamatosan igazodni a vállalatok állandóan változó követelményeihez. Büszkén mondhatjuk, hogy az idén 20. születésnapját ünneplő Fujitsu ETERNUS CS8000 ebbe a szűk körbe tartozik.

Ezt az adatbiztonsági erőgépet a világ legnagyobb adatközpontjaiban használják, és számos ágazat szereplői, köztük pénzügyi és IT-szolgáltatók, biztosítótársaságok, távközlési cégek és közigazgatási intézmények bízzák rá nagy adattömeg feldolgozásával járó feladataik végrehajtását.

Az ETERNUS CS8000 továbbra is kategóriája legsokoldalúbb és legrugalmasabb mentési és archiválási tárolóplatformja. Egyedülálló teljesítmény- és kapacitásskálázási képességekkel igazodik az ügyfelek változó igényeihez. A költségmegtakarítás terén is meggyőzően teljesít - jellemzően mintegy 40%-kalmérsékli a komplex mentési környezetek TCO-ját.

"A mainframe és nyílt rendszerű környezetek szalagos folyamatainak automatizálásával jelentősen csökkentettük a költségeket. Így 60%-kal olcsóbban, ráadásul jobb SLA-k mellett tudjuk fenntartani a mentési környezetet."

Carlos Costa Santos, a portugál adóhatóság, az Autoridade Tributária e Aduaneira IT-igazgatója

A platform 1998-ban került piacra, CentricStor néven (a rendszer nevében ma szereplő CS betűpár erre utal). Fő felhasználási területe a nagygépes https://www.fujitsu.com/emeia/microsites/backup/) és a nyílt rendszerek fontos adatainak hatékony lemezre és szalagra mentése volt. A tárolót azóta folyamatosan fejlesztjük tovább.

Ma már nem pusztán lemezes és szalagos mentést biztosító megoldás, hanem a teljes mentési és archiválási célú tárolókörnyezet komplett konszolidációs platformja. (Lásd a KPMG ETERNUS CS8000 jogszabályi megfeleléséről készült értékelését). Az ETERNUS CS8000 az elérhető legmagasabb rendelkezésre állási szintet nyújtja az adatközpontban - nulla üzemkiesés mellett.

A fejlesztések nagy része olyan felhasználók közreműködésével történik, akikkel régóta együttműködünk, ami azt jelenti, hogy minden egyes változtatás az ügyfelek előtt álló kihívások és a rendszerrel szemben támasztott napi igények pontos ismeretére épül. Ennek köszönhető az ETERNUS CS8000 - nem csupán a mentésre, hanem a visszaállításra is jellemző - kimagasló teljesítménye.

20 évvel megjelenése után a rendszer 150 TB/h szintre skálázható - ami a legközelebbi versenytársa által elért érték mintegy ötszöröse. Az adatkapacitás iránti igény növekedésével ez a sebességkülönbség egyre inkább számítani fog - főleg, ha már petabájt vagy akár exabájt szintű kapacitásról beszélünk.

Ez az egyik legnépszerűbb jellemző az ügyfelek szemében, hiszen tisztában vannak vele, hogy a mentés csak akkor sikeres, ha gyors és hasonlóan eredményes adatvisszaállítást eredményez. A mentés nem nehéz feladat, ennél sokkal bonyolultabb az adatok eredményes és gyors visszaállítása.

A fejlődés üteme most sem lassul. Az ETERNUS CS8000 20. születésnapja alkalmából innovatív, új funkciók - például független szoftverszállítói integrációk - bevezetésére készülünk. A meglévő ügyfélrendszerek által előállított érték növelése mellett ez a fejlesztés új funkciókat is eredményez, például a kliensalapú deduplikációt, és az Oracle RMAN és OST megoldások felé biztosított integrációt, hogy csak néhányat említsünk.

Az adattárolási képesség terén zajló fejlesztések még tovább fogják növelni az ETERNUS CS8000 értékét. Az ügyfelek további konszolidációra és még egyszerűbb felügyeletre számíthatnak a több eszközt lefedő egységes felhasználói felület bevezetésével - amely a kaszkádolt konfigurációk automatizálását is lehetővé teszi.

Jelenleg dolgozunk a felhőalapú adattárolás mély integrációjának továbbfejlesztésén, valamint a mentési szoftver replikációs képességeit bővítő objektumfelületek kidolgozásán.

E fejlesztéseknek köszönhetően az ETERNUS CS8000 az előttünk álló években is "örökzöld" adatközponti technológia marad. Az ügyféligényeket szorosan követő rendszer változatlanul friss és releváns lesz - tökéletesen automatizált, intelligens adatközponti mentési és archiválási megoldáshoz juttatva ezzel felhasználóit.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.