IFS: további növekedés a harmadik negyedévben

|

Az üzemi eredmény (EBIT) 105%-kal 39 millió svéd koronára, a licencbevétel 13%-kal nőtt az elmúlt negyedév során az árfolyamváltozás hatásait is figyelembe véve. A nyereség közel 50%-kal 65 millió svéd koronára emelkedett az első három negyedévre vonatkoztatva. Az IFS sikerének záloga továbbra is az olyan élénk piacokon működő ügyfelek számára nyújtott legjobb gyakorlatokat tartalmazó iparági megoldások, mint az olaj- és gázipar, az infrastruktúra fejlesztés, valamint a honvédelem és a hadiipar.

Legfontosabb eredmények: - A licencbevétel 99 millió svéd korona szerint alakult (’09 3. negyedév: 90 millió SKr), 13%-os emelkedés az árfolyamváltozás hatásait is figyelembe véve - A karbantartásból és terméktámogatásból származó bevétel 201 millió svéd koronát tett ki (’09 3. negyedév: 196 millió SKr), 6%-os emelkedés az árfolyamváltozás hatásait is figyelembe véve - A nettó árbevétel 612 millió svéd koronára nőtt (’09 3. negyedév: 581 millió SKr) - Az üzemi eredmény (EBIT) 39 millió svéd koronára emelkedett (’09 3. negyedév: 19 millió SKr), 105%-os növekedés - Az üzleti lehetőségek értéke a licencértékesítésre vonatkozóan 12%-kal nőtt - A befektetéseket követő cash flow 164 millió svéd koronára (90) növekedett az év első kilenc hónapja során, 12 hónapos görgetett időszakot vizsgálva pedig 260 millió svéd koronát ért el. A harmadik negyedév során lezárt üzletek között megtalálható egy globális hadiipari partnerrel együttműködésben aláírt szerződés egy európai nemzeti védelmi szervezettel 5 millió dollár értékű IFS Applications licencértékesítésre vonatkozóan, valamint az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hatósága (FAA), mely az ellátási lánc, valamint karbantartójavító- és felülvizsgálati (MRO) megoldásaként választotta az IFS Applications rendszert az amerikai légtérrendszer (NAS) támogatásához. Ezen kívül számos jelentős szerződés köttetett, melyek között új ügyfélszerzések, valamint a meglévő ügyfelek számára történő rendszerfrissítések és bővítések egyaránt megtalálhatóak. Az IFS továbbá szeptember 30-án bejelentette, hogy szerződést kötött a 360 Scheduling Ltd. tulajdonosaival a cég 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. A felvásárlás tovább erősíti az IFS pozícióját a szerviz- és eszközigényes célpiacon, különösen a mobilmunkaerő-menedzsment területén. „A 360 Scheduling felvásárlásával az IFS növekedési stratégiáját valósítja meg, mindezt úgy, hogy egyik fókusz iparágában növekszik. Jelenleg készpénzben és hitelben összesen mintegy 1 Mrd. svéd korona áll rendelkezésünkre, illetve a jó pénzügyi eredményeink és a folyamatosan erősödő cash flow együtt biztosítják, hogy folytassuk kitűzött stratégiai céljaink megvalósítását” – fogalmazott Alastair Sorbie, az IFS elnök-vezérigazgatója. A teljes pénzügyi évre vonatkozó várakozások változatlanok: mérsékelt organikus növekedés a felvásárlások és árfolyamváltozások hatásait nem számítva.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.