Így hozhatjuk ki a legtöbbet az otthoni WiFi-ből

|

Mivel egyre többet dolgozunk és tanulunk otthonról, valamint digitális szórakoztató szolgáltatásokat használunk, érdemes meggyőződni róla, hogy gyors és megbízható-e a WiFi az egész háztartásban - tanácsolja Patrick Hirscher, a Zyxel EMEA vezeték nélküli piacfejlesztési igazgatója.

Néhány napja beszélgettem egy barátommal, aki nemrég költözött új házba. Egy konferenciahívás során elmondta, mennyire izgatott a családja, hogy végre már az új otthonukban lehetnek. Egy közel 200 éves, hagyományos, tégla- és fafalakból álló épületbe költöztek, ahol az évek során elvégzett bővítéseknek köszönhetően különböző formájú helyiségek találhatóak

Jót beszélgettünk, de a jel folyamatosan akadozott. A barátom azt mondta, hogy ennek az az oka, hogy a WiFi-je nem volt jó abban az emeleti szobában, amelyet irodának használt. Meglepett, amikor említette, hogy jó néhány problémát tapasztalt a ház körül. Bár régi az épület, de nem túl nagy, és a falak sem olyan vastagok.

Váratlan hiányosságok

Be kell valljam, hogy én is meglepődtem egy kicsit. Ez a példa azonban megmutatja, hogy egészen addig nem lehetünk biztosak abban, hogy a WiFi hogy fog működni egy adott épületben, amíg ki nem próbáljuk. A barátom számára a szakadozó jel komoly problémát jelentett. Ahogy ma a legtöbb ember, ő is otthonról dolgozik, és rengeteg tennivalója van. Leköltözhetne a földszintre, közelebb a routerhez, de ez azt jelentené, hogy a nappaliban kellene dolgoznia, ami nem lenne ideális.

A lányának ugyanezek a problémái voltak a szobájában, a fia pedig hamarosan haza fog térni az egyetemről. Mivel tanulnia kell, mindenképpen szeretne megfelelő WiFi jelet biztosítani a szobájában.

Ez a fajta forgatókönyv valójában meglehetősen gyakori. A legtöbb házban mindig vannak apró, de észrevehető lefedettségi rések, ahol valamilyen oknál fogva nem lehet erős WiFi jelet kapni a routertől. Mivel egyre többen dolgozunk és tanulunk otthonról, ez sokak számára valós problémát jelent.

Vásárolhat Powerline adaptereket a jel erősítésére, és ezek tökéletesek is kisebb házakban vagy üzlethelyiségekben. De ha egy helyiségnél vagy emeletnél tovább kell terjeszkednie, akkor két vagy több adaptert kell használnia, ez viszont már gyengíti a jelet. Nagyjából 50 százalékot veszítünk az első toldásnál, és további 25 százalékot a másodiknál. Ha videokonferencia-hívásokat szeretnénk kezdeményezni, filmet nézni, vagy valós idejű interaktív játékokat szeretnénk játszani, ez már nem fogja tudni biztosítani a szükséges teljesítményt.

Konzisztens jelerősség

Ehhez képest sokkal jobb megoldás valamelyik Multy mesh rendszerünk használata. A Multy segítségével biztos lehet abban, hogy az egész épületben azonos, egyenletes és megbízható jelerősséget kap. Valójában a Multy nem más, mint egy kész, nagy teljesítményű WiFi hálózat otthonok vagy kis irodák számára. Úgy működik, hogy sávszélességet foglal le egy dedikált 5 GHz-es frekvencián a router és két (vagy bizonyos esetekben három) Multy eszköz között, amelyeket nagyjából bárhol elhelyezhet.

Ezzel pedig mindenhol maximális sebességű WiFi kapcsolatot biztosít. Nem kell többé azon aggódnia, hogy fog-e tudni dolgozni vagy szórakoztató szolgáltatásokat használni az emeleti hálószobában, a tetőtérben, vagy akár a főépületen kívül eső melléképületben vagy irodában.

Nincs visszaút

Ha egyszer megtapasztalja a Multy WiFi háló használatát, soha többé nem akar majd visszatérni ahhoz, hogy csak a router jelére hagyatkozzon. A Multi-eszközök telepítése és használata nagyon egyszerű, és számos lehetőség közül választhat a különböző forgatókönyvekhez és helyzetekhez. Legújabb termékünk, a Multy WSM20 például kiváló kétsávos támogatást nyújt a WiFi 6-hoz (802.11ax), és rendkívül gyors.

Elmondtam mindezt a barátomnak, de azóta még nem beszéltem vele. Biztos vagyok benne, hogy csak a szokásos napi tennivalóival van elfoglalva. Remélhetőleg mára megvásárolt és telepített egy Zyxel Multy vezeték nélküli mesh rendszert, és minden konferenciahívása zökkenőmentesen és megszakítás nélkül fut.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.