Innovációs központot épít az SAP

|

A fókuszban a memória alapú számítástechnika lesz

Az SAP AG innovációs központot hoz létre Potsdamban, ahol az IT-cég az ügyfeleivel közösen fog új szoftvermegoldásokat kifejleszteni. Az SAP 14,3 millió eurót (kb. 4 milliárd forintot) fektet be, és 100 új munkahelyet hoz létre a német főváros környezetében. Az innovációs központ szorosan együtt fog működni a Berlin és környékén lévő egyetemekkel, mely terület Németország fontos technológia központjává vált. Az SAP célja ezzel az is, hogy új tehetségeket toborozzon, és közvetlen hozzáférése legyen a helyi tudásbázishoz. A központ tevékenységének fókuszában a memória alapú számítástechnika lesz, mely technológia lehetővé teszi az óriási mennyiségű adatfeldolgozást másodpercek alatt. „Potsdamban létre akarjuk hozni a start-up cégekre jellemző hangulatot és agilitást. A fiatal tehetségekkel együtt a jövő megoldásaihoz vezető ötleteket kutatjuk.”-mondta Cafer Tosun, a szervezet igazgatója. Matthias Platzneck, Brandenburg tartomány miniszterelnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: „régiónk kreatív, és kozmopolita atmoszférája ismét neves céget vonzott Brandenburgba.” A potsdami szervezet, mely még ezévben elkezdi munkáját, egyedinek számít az SAP világában, de szorosan együttműködik, és kiegészíti a 14 fejlesztési központ munkáját.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.