Innovatív tesztszelekciós eszköz a 4DSOFT Kft.-től

|

A 4D SOFT Kft. 2003 óta külön üzletágként foglalkozik teljes körű szoftvertesztelési szolgáltatással. Kapcsolódó projektjük a KMOP-1.1.1-2007 pályázat keretén belül valósult meg, célja egy Java programozási nyelvre készített tesztszelekciós eszköz létrehozása, mely a JATEST nevet kapta.

A rendszert JUnit framework-ben készült tesztek szelekciójára készítették fel. A tesztszelekciós eszköz a teljes tesztesethalmazból kiválogatja azokat a teszteket, amelyeket a program módosítása miatt újra szükséges futtatni, a Jatest Junit Runner pedig lefuttatja ezeket. Az eszköz három szorosan kapcsolódó részből áll: instrumentáló, forráskód különbségelemző és tesztkiválasztó. Az eszköz használatával a módosítások után az eddigi teszteknek csak kis töredékét kell lefuttatni, ami jelentős emberi erőforrás-, idő- és költségmegtakarítást jelent a vállalatnak. Ráadásul minél nagyobb a programrendszer és így a tesztesetek száma, a megtakarítás annál nagyobb. A JATEST innováció az informatika területén, JAVA programnyelven, az automatizált teszteszközök piacán kínál újszerű szoftverteszteszközt. Ezen belül a programkarbantartás, és a regressziós tesztelés területén hoz létre új eredményeket. A JATEST célcsoportját azok a vállalatok jelentik, ahol van szoftver minőségbiztosítási rendszer, ami egyértelműen jelzi, hogy komolyan foglalkoznak a minőségi fejlesztéssel, szoftverteszteléssel, s folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amivel az általuk fejlesztett termék jobb minőségű lehet. Nekik kínál a 4DSOFT Kft. a jövőben komplex tesztelési szolgáltatást, melynek egy jelentős eleme a JATEST.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.