IT-biztonsági stratégiák – első kézből

|

Összefoglaló a PiK-SYS Kft. 2007 szeptember 27-i rendezvényéről.

Az ITBN-en elhangzottakhoz szervesen kapcsolódó előadásokat felsorakoztató „IT-biztonsági stratégiák – első kézből” című workshop a BME Informatikai Központjában került megrendezésre. A rendezvény előadói olyan témákat érintettek, mint az adatvédelem és hálózatok, proaktív védelmi stratégiák, adatszivárgás meggátolása, védelmi megoldások integrálhatósága, vagy a végpontok biztonságának megvalósítása. Az első előadást Györe Márktól, a PiK-SYS műszaki vezetőjétől hallgathatták az érdeklődők. Az „IT-biztonsági trendek” című prezentáció során szó esett a spam- és webtartalomszűrésről, IPS és sérülékenység-elemzésről, adatszivárgás elleni védelemről, illetve az IT-biztonsági alkalmazások központi menedzsmentjéről. A Check Point képviseletében Petr Kadrmas, kelet-európai biztonsági mérnök bemutatta az elsősorban tűzfal megoldásairól ismert nemzetközi gyártó termékportfolióját. Előadásában hangsúlyt kaptak a végponti biztonságot szolgáló megoldások és azok főbb technikai jellemzői. A szakember részletesen bemutatta a Check Point titkosítást biztosító termékcsoportját, a Pointsec-et, mely egyaránt biztosítja a merevlemezek, laptopok és mobiltelefonok titkosítását. A McAfee képviselőinek előadássorozatát John Parker, Product Line Director nyitotta. Előadásának fő témája a behatolás-megelőzés (IPS) volt. A szakértő áttekintést adott a behatolás-megelőzés problematikájáról, majd beszélt a McAfee Host Intrusion Prevention (HIP) és IntruShield (IS) megoldásairól. A rendezvény utolsó előadását Barna Tamás, a McAfee kelet-európai műszaki vezetője prezentálta. A szakember témája az adatvesztés volt: előadása során kitért ennek kiváltó tényezőire és a Biztonsági Kockázat Kezelésre. Barna Tamás részletesen elemezte, majd bemutatta a McAfee Data Loss Prevention (DLP) technológiájának gyakorlati működését, valamint példákat sorolt a megoldás alkalmazhatóságára. A PiK-SYS Kft. őszi, „Technológiai újdonságok első kézből” című workshop sorozata 2007. október 16-án folytatódik, akkor a WatchGuard termékek kerülnek terítékre. A rendezvény napirendje és regisztrálási lehetőség az alábbi linken található: http://www.piksys.hu/rendezveny/rendezveny.htm

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.