Játszótér épült Devecserben

|

Átadták a devecseri vörösiszap-katasztrófa sújtotta térség első játszóterét, mely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével és az SAP szoftvercég támogatásával épült meg a korábban vörösiszappal elöntött Kastélypark szélén, a Gárdonyi Géza Általános Iskola sportpályájának szomszédságában

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a katasztrófát követően több mint százhatvan, az otthonát elveszített család elhelyezéséről gondoskodott több mint kilenc hónapon át, egészen az újjáépítés elkészüléséig, eközben a katasztrófa okozta sokkot is enyhíteni igyekezett az újrakezdést segítő közösségi rendezvényeivel és akcióival. Ezek sorába illeszkedik a játszótér építése is, amelyet az SAP szoftvercég nagyvonalú, több mint 6 millió forintos támogatása tett lehetővé. Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindaddig a katasztrófák helyszínén marad, amíg az általa nyújtott segítségre a rászorulóknak szüksége van. A Felsőzsolcán tavaly júniusban nyitott máltai segélyiroda is csaknem fél éven át fogadta a károsultakat, a katasztrófa után nyílt devecseri kirendeltség ma is működik. Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte: „A katasztrófáról szóló híradások a németországi központunkba is eljutottak. A segítségnyújtás szándékával kerestünk olyan területet, amely a legkisebbeket támogatja. A játszótér létrehozásával az újjáépítéshez, a gyermekek jólétéhez, kreatív fejlődéséhez kívánunk hozzájárulni.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.