Jól halad az SAP a szénlábnyom csökkentésében

|

A CO2 kibocsátás mérséklése egyben 90 millió euró megtakarítást is jelentett

Az SAP AG bejelentette előzetes eredményét a CO2 kibocsátásának csökkentése terén. A szoftvercég globálisan 425 kilotonna üvegházhatású gázt produkált 2009-ben, mely 16%-os csökkenést jelent a 2008-ban regisztrált 505 kilotonnához képest. A vállalat számítása szerint ez 90 millió euró megtakarítást is eredményezett egyúttal. Az SAP® Carbon Impact on-demand eszköz segítségével a SAP tervezettnél gyorsabban meg tudta határozni 2009-es kibocsátási értékeit. A cég a saját megoldásának használatával részletes adatokat fog közölni a 2010 tavaszán megjelenő fenntarthatósági jelentésében. Szintén e technológia támogatásával az SAP immár negyedévente fogja közölni CO2 kibocsátási számait, melyre agresszív csökkentést határozott el. A szoftvercég tavaly jelentette be ugyanis, hogy 2020-ra a 2000-es év CO2 kibocsátási szintjére (275 000 tonna) redukálja le gázkibocsátását. Ez mintegy a felét jelenti a 2007-es csúcskibocsátásnak, az 540 000 tonna szén-dioxid-nak. Ezzel összhangban indult el hazánkban a kezdeményezés, hogy a magyar leányvállalat a legnagyobb CO2 emissziójának számító autóflottájának csökkenti gázkibocsátását. Eszerint a 2008-as évre becsült 681 tonna szén-dioxid kibocsátását 2010-re 5%-al mérsékli, melynek keretében az évente cserélődő kb. 60 gépjárművet csak alacsonyabb károsanyag-kibocsátású, meghatározott autókat tartalmazó listából lehet választani.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.