Jövőre vár az AMTSO!

|

Új, alacsony díjú előfizetéses konstrukcióval igyekszik minél szélesebb kört bevonni munkájába az AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organization, kb. Antivírus Tesztszabványosítási Szervezet).

A védelmi szoftverek teszt-módszertanának egységesítését, javítását zászlajára tűző nemzetközi szervezet egyik alapító tagja a VirusBuster, az informatikai biztonság hazai specialistája. A cég a magyar szakembereket, felhasználókat, kkv-kat arra buzdítja: éljenek az új lehetőséggel, kapcsolódjanak be az AMTSO tevékenységébe. Az AMTSO-t (www.amtso.org) 2008 januárjában hozta létre közel két tucatnyi neves informatikai biztonsági cég és független tesztközpont azzal a céllal, hogy világszerte egysé-ges, szigorú irányelvekre alapozzák az antivírus szoftverek tesztelését. A VirusBuster mellett az alapító tagok között volt az AV-Comparatives, az AV-Test.org, az AVG, az Avira, a Bit9, a BitDefender, a Dr. Web, az Eset, az F-Secure, a G Data, a Hispasec Sistemas, az IBM, a Kaspersky, a McAfee, a Microsoft, a Norman, a Panda, a PC Tools, a Sana, a Secure Computing, a Sophos, a Symantec és a Trend Micro. Szappanos Gábor, a VirusBuster víruslaboratóriumának vezetőjét beválasztották a szervezet igazgatótanácsába. Jelenleg szinte kizárólag vállalati tagsága van az AMTSO-nak. Elvileg egyének is beléphetnek, de az évi 2.000 eurós tagdíj a gyakorlatban túl magasra teszi számukra a lécet. Ez a helyzet azonban rövidesen megváltozik. A szervezet új, előfizetéses konstrukciót hirdetett meg, amelytől azt reméli: az IT biztonság iránt érdeklődő nagyközönség számára is vonzóvá teszi a tagságot. Mikortól, mennyiért léphetünk át ezen a szélesre nyitott kapun? Nos, 2011. január 1-jei korszakváltásra, s személyenként 20 euró körüli díjra számíthatunk. Ennyiért már magánszemélyek és kis szervezetek is megengedhetik maguknak, hogy bekapcsolódjanak a teszteléssel kapcsolatos eszmecserébe. Az előfizetők beléphetnek az AMTSO levelezőlistáiba – egy olyan fórumon szólalhatnak meg, amelyen a világ vezető szakértői fejtik ki véleményüket. Ott lehetnek a szervezet tanácskozásain (bár szavazati joguk nincs), s részt vehetnek az AMTSO dokumentumainak elkészítésében. „Hogy hatásosabban megvalósíthassa célkitűzéseit, az AMTSO-nak minél szélesebb tagbázisra kell támaszkodnia. El kell érnie a szakembereket, az ágazatbeli kkv-ket, az újságírókat, a tudósokat, az egyetemi kutatókat, az oktatókat, egyáltalán, minden érdeklődő felhasználót. Szükségünk van a véleményükre, az észrevételeikre – magyarázza a szervezet döntését a VirusBuster nemzetközi hírnevét az AMTSO vezetőségében is öregbítő Szappanos Gábor. – Bízom benne, hogy az új előfizetéses konstrukciónak meglesz az eredménye: sokan belépnek, izgalmas eszmecserék következnek. Remélem, hogy hazánkban is jó páran élnek majd az új lehetőséggel, s AMTSO-tagként segítenek abban, hogy világszerte felhasználók milliói nyugodtabban ülhessenek a számítógép elé.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.