A Kaspersky hat hónapon át ingyenesen biztosít teljeskörű terméklicenceket az egészségügyi intézményeknek a koronavírus világjárvány közepette

|

A hat hónapon át ingyenesen elérhető B2B termékek sorába a következők tartoznak: Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced és Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Az egészségügyi szervezetek számára kiemelten fontos a működés folytonosságának biztosítása és az adatvédelem. Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor az egészségügyi intézményekre óriási nyomás nehezedik, és minden erejüket mozgósítaniuk kell, hogy segíthessenek az embereken ezekben a rendkívüli kihívásokat jelentő időkben.

Fontos, hogy a kórházak és az egészségügyi intézmények biztosítani tudják az eszközeik, berendezéseik stabil működését, és azt, hogy az adatok folyamatosan elérhetők legyenek az egészségügyi dolgozók számára - ám eközben a betegek kulcsfontosságú adatainak védelméről is gondoskodniuk kell. Hogy segítsen az egészségügyi szervezeteknek megbirkózni a példa nélküli nyomással és enyhítse a mostani időszakban esetlegesen felmerülő kiberbiztonsági kockázatokat, a Kaspersky ingyenesen elérhetővé tette a B2B megoldásait.

Olyan végponti és felhőinfrastruktúra-védelmi termékek tartoznak ezek közé, mint a Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced és a Kaspersky Hybrid Cloud Security, a SaaS-ként (szolgáltatott szoftverként) igénybe vehető végpontvédelmi szoftver, a Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, valamint a Microsoft Office 365-höz védelmet biztosító Kaspersky Security for Microsoft Office 365.

"Ebben a kritikus helyzetben az egészségügyi intézményekre mérhetetlenül nagy nyomás és óriási felelősség nehezedik, miközben emberéleteket mentenek és küzdenek a fertőzések ellen. A legnagyobb teher most az orvosokra, a nővérekre és az egészségügyi dolgozókra nehezedik, ezért minden lehetséges támogatásra szükségük van. Úgy érezzük, hogy az egészségügyi közösség támogatása nekünk is kötelességünk" - mondta Jevgenyija Naumova, a Kaspersky globális értékesítési hálózatának alelnöke.

"Segíteni szeretnénk ezeknek a szervezeteknek abban, hogy a legfontosabb dolgokra koncentrálhassanak, ezért hat hónapra szóló ingyenes licencet kínálunk számukra a Kaspersky főbb vállalati termékeihez."

A kezdeményezéssel párhuzamosan a Kaspersky azt is ajánlja, hogy az egészségügyi szervezetek kövessék a kiberbiztonsági gyakorlatokat, és a lehető leghamarabb vezessék be az alábbi intézkedéseket:

1) Ütemezzenek be alapvető biztonság-tudatossági képzést az egészségügyi dolgozók és az adminisztratív munkakörben dolgozók számára egyaránt. A képzés terjedjen ki a legalapvetőbb gyakorlatokra, például a jelszavak és fiókok használatára, a biztonságos levelezésre, az USB-eszközök használatára, a számítógépek biztonságára és a biztonságos internetes böngészésre. Magyarázzák el a kórházi dolgozóknak, hogy növekszik az egészségügyi informatikai rendszereket érő kiberfenyegetések kockázata.

2) Itt az ideje ellenőrizni a kórház védelmi megoldásait, gondoskodni arról, hogy naprakészek legyenek, megfelelően legyenek konfigurálva, és hogy minden dolgozó eszközét lefedjék. Kapcsoljanak be tűzfalat, hogy az interneten át érkező fenyegetések ellen is biztosítsák a védelmet. A biztonsági megoldásnak a zsarolóvírusok ellen is védenie kell, mivel a zsarolóvírusok az egészségügyi szervezeteket érő gyakori fenyegetések közé tartoznak.

3) Gondoskodni kell az összes specifikus egészségügyi berendezés, például a lélegeztetőgépek megfelelő konfigurálásáról és szoftvereik frissítéséről. Ha valószínűsíthető, hogy az ilyen berendezések száma gyorsan nőni fog, dolgozzanak ki külön eljárást az új berendezések gyors telepítésére és konfigurálására.

4) Egyes kórházak kénytelenek sürgősen új munkatársakat felvenni, ami azt jelenti, hogy nő a végpontok száma, és ehhez a növekedéshez az új munkatársak személyes eszközei is hozzájárulnak. Ennek következtében romlik a vállalati IT-eszközök láthatósága és ellenőrizhetősége, ezért az IT osztálynak különleges figyelmet kell fordítania ezen új eszközök védelmére. Ezért jó, ha már előre megvannak a biztonsági profilok, a szabályzatok és a licencek, így csak rá kell telepíteni őket az új eszközökre, amikor szükséges.

5) Ellenőrizzék, hogy a jelenlegi biztonsági megoldások lehetővé teszik-e az elegendő számú licenc vásárlását a növekvő számú géphez. Az ajánlattal kapcsolatos bővebb információért keressék fel a Kaspersky üzleti blogját, és lépjenek kapcsolatba a Kasperskyvel vagy annak viszonteladóival.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.