A Kaspersky meghosszabbította a kiberbűnözés elleni közös fellépésre vonatkozó együttműködését az Interpollal

|

A Kaspersky globális kiberbiztonsági vállalat új, öt évre szóló megállapodást kötött az INTERPOLLAL megerősítve együttműködésüket a kiberbűnözés ellen világszerte folytatott küzdelemben. Ez már második megállapodás a felek között a 2014-ben aláírt első után.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója, és Tim Morris, az INTERPOL Rendőrségi Szervezetének igazgatója július 3-án együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a Kaspersky emberi erőforrást, képzést, valamint a legújabb kiberbűnözői tevékenységekkel kapcsolatos fenyegetéselemzési adatokat nyújt az INTERPOL részére, megerősítve ezáltal a szervezet kiberfenyegetések elleni fellépésre szolgáló kapacitásait. Az aláírási ünnepségre a Szingapúrban tartott INTERPOL World 2019 kiállításon került sor.

Az együttműködés megerősíti a két szervezet között jelenleg is fennálló kapcsolatot, biztosítva, hogy az információk és a technológiák megosztása támogatást nyújtson az INTERPOL kiberbűnözéssel kapcsolatos vizsgálataihoz. Az új megállapodás értelmében a Kaspersky tájékoztatást ad a kiberfenyegetéssel kapcsolatos kutatásairól és rendelkezésre bocsátja a szükséges eszközöket a digitális kriminalisztikai tevékenység teljes körű támogatásához, valamint a kibertámadások megelőzése érdekében folytatott tevékenységhez.

"A kifinomult módszereket alkalmazó támadók számának növekedésével a teljes rendszerre kiterjedő együttműködés és a szakismeretek megosztása még soha nem volt ilyen fontos. Nagyon örülünk az INTERPOLLAL fennálló partneri együttműködés folytatásának, és annak is, hogy elláthatjuk a bűnüldöző szerveket a kiberbűnözés elleni egész világra kiterjedő harchoz szükséges információkkal és technológiákkal," - mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója az ünnepséget követően.

A Kaspersky tudatában van, hogy a kiberbűnözés határok nélkül zajlik és rendszeresen részt vesz a globális informatikai biztonsági közösséggel, a nemzetközi szervezetekkel, mint például az INTERPOLLAL, a bűnüldöző szervekkel és a hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító csoportokkal (ún. CERT-ekkel) közös műveletekben és kiberfenyegetés-feltáró vizsgálatokban világszerte. A vállalat a kiberbiztonsági szolgáltatók közül nemrégiben elsőként tett közzé egy korszerű ingyenes szolgáltatást a bűnüldöző szervek számára azzal a céllal, hogy azok jobban megismerhessék a Kaspersky szolgáltatásainak működését, és megtudják, hogy ezek hogyan segíthetnek a kiberbűnözés és a kifinomult kiberfenyegetések elleni küzdelemben. A szolgáltatásról itt található bővebb információ.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.