A Kaspersky megnyitja első Átláthatósági Központját az ázsiai-csendes-óceáni térségben

|

A vállalat harmadik kódvizsgáló központja a CyberSecurity Malaysia Cyberjayában található irodaházában kap helyet

A kiberbiztonsági iparág iránti bizalom kiépítésére való törekvésének jegyében a Kaspersky bejelentette első Átláthatósági Központjának megnyitását az ázsiai-csendes-óceáni térségben, amely Malajzia nemzeti kiberbiztonsági szakügynöksége, a CyberSecurity Malaysia irodájában kap helyet. A vállalat harmadik kódvizsgáló létesítményének helyszínéül a cyberjayai Menara Cyber Axis szolgál, amely az ország több kibervonatkozású kormányhivatalának is otthont ad.

Zürichi és madridi társaihoz hasonlóan a malajziai Átláthatósági Központ is megbízható létesítményként működik majd, amelyet a vállalat partnerei és az érdekelt kormányzati felek felkereshetnek a Kaspersky megoldások forráskódjának ellenőrzése céljából. Az új létesítmény egyben tájékoztató központként is fog szolgálni, ahol a vendégek további információkat is megismerhetnek a Kaspersky szakmai és adatfeldolgozási gyakorlatairól.

Az állami szabályozó hatóságok és a Kaspersky vállalati ügyfelei kérhetik a cég megoldásainak és szolgáltatásainak, többek között a fenyegetéselemzés, a biztonsági felülvizsgálat, valamint az alkalmazás-biztonsági tesztelés folyamatának áttekintését. Megvizsgáltathatják továbbá a Kaspersky kiemelt fogyasztói és vállalati megoldásainak - a Kaspersky Internet Security (KIS), a Kaspersky Endpoint Security (KES), valamint a cég vállalati termékeinek kezelőfelületéül szolgáló Kaspersky Security Center (KSC) - forráskódját is.

Mindezek mellett az érdekeltek a Kaspersky összes szoftververzióját és antivírus-adatbázis frissítését is áttekinthetik, továbbá a vállalat által feldolgozott információkat is, például a Kaspersky termékeiből a felhőalapú Kaspersky Security Networkbe (KSN-be) küldött adatfolyamokat. A Kaspersky Átláthatósági Központ kérés alapján látogatható, működéséről bővebb információ itt található.

A Központ megnyitása kapcsán Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója elmondta: "Nagyszerű érzés, hogy itt lehetünk Kuala Lumpurban, az ázsiai-csendes óceáni térség szívében, és bejelenthetjük harmadik Átláthatósági Központunk megnyitását. A Központban azt kívánjuk bemutatni ügyfeleinknek és az érdekelt kormányzati feleknek, hogy termékeink 100%-osan megbízhatóak és a legmagasabb szintű kiberbiztonsági védelmet nyújtják. A Központ megnyitása egyúttal azt is bizonyítja, hogy jó úton haladunk az úttörő jellegű Globális Átláthatósági Kezdeményezésünk jegyében tervezett tevékenységekkel."

Az új központ megnyitására a vállalat Globális Átláthatósági Kezdeményezése keretében kerül sor, amellyel a Kaspersky a partnerek és az érdekelt kormányzati felek részéről felmerülő, a vállalat termékeinek és technológiáinak működésével kapcsolatos bővebb információ iránti fokozódó igényekre kíván választ adni. A központ jövő év elején nyitja meg kapuit az első látogatók előtt.

Dato' Ts. Dr. Amirudin Abdul Wahab, a CyberSecurity Malaysia vezérigazgatója elmondta: "A Kaspersky a Cyberjaya egyik új épületébe költözik be idén, örülünk, hogy otthont adhatunk első ázsiai Átláthatósági Központjuknak. Mivel a fenyegetések folyamatosan változnak Malajziában és a régióban, meggyőződésünk szerint elengedhetetlen, hogy a magánvállalatok és a kormányügynökségek bizalmat és kölcsönös együttműködést építsenek ki."

"Az, hogy a  Kaspersky adatfeldolgozási folyamataiba betekintést biztosít, azt jelenti, nincs mit titkolniuk. Mint harmadik fél, meg fogják osztani tapasztalataikat és félelmeiket, hogy a kiberbiztonsági iparágat jobbá tegyük. Reméljük, hogy más kormányok és magánszervezetek számára példa lesz állampolgáraink és a kiberbiztonsági iparág érdekében létrehozott méltányos és átlátható együttműködésünk." tette hozzá Dato' Dr. Amirudin.

A Kaspersky 2017 októberében jelentette be Globális Átláthatósági Kezdeményezésének elindítását és megvalósításában példásan halad előre. A kezdeményezés keretében a vállalat:

·       Megkezdte az európai ügyfelek adatait tároló és feldolgozó infrastruktúra átköltöztetését Oroszországból a svájci Zürichbe; az átköltöztetés 2019 végére fejeződik be.

·       Két Átláthatósági Központot nyitott Európában: egyet Zürichben (2018 novemberében), egyet pedig Madridban (2019 júniusában). A spanyolországi Központ egyben tájékoztató központként is szolgál a vállalat legfőbb érdekelt felei számára.

·       Sikerrel teljesítette az 1-es típusú SOC 2 (Service Organization Control for Service Organizations) audit követelményeit. A Négy Nagy könyvvizsgáló cég egyike által kiadott jelentés megerősíti, hogy a Kaspersky fenyegetés-észlelési szabály-adatbázisainak (AV adatbázisok) fejlesztését és kiadását erős biztonsági kontrollok védik a jogosulatlan módosításoktól. Ha további információt vagy egy példányt szeretne a Kasperskyre vonatkozó 1-es típusú SOC 2 jelentésből, keresse fel ezt a webhelyet.

·       Folyamatosan fejleszti Bug Bounty (hibavadász) programját. A program kibővítésének bejelentése óta a vállalat már 66, a biztonsági kutatók által bejelentett hibát hárított el, és csaknem 45 000 $ jutalmat fizetett ki a bejelentőknek. A vállalat ezenkívül a Disclose.io keretrendszert is támogatja, amely azon sérülékenység-kutatók számára nyújt biztonságos kikötőt, akik felfedezéseik esetlegesen negatív jogi következményei miatt aggódnak.

A Kaspersky átláthatósági elveiről és a Globális Átláthatósági Kezdeményezésről itt tudhat meg többet: www.kaspersky.com/about/transparency

 

A CyberSecurity Malaysiaról
A CyberSecurity Malaysia a Malajziai Kommunikációs és Multimédia Minisztérium felügyelete alatt működő nemzeti kiberbiztonsági szakügynökség. A CyberSecurity Malaysia elkötelezett az innováció-vezérelte széles körű kiberbiztonsági szolgáltatások, kezdeményezések és programok nyújtása iránt elősegítve a digitális rendszerek sebezhetőségének csökkentését, ugyanakkor erősítve Malajzia önállóságát a kibertérben.

Bővebb információért látogasson el a http://www.cybersecurity.my weboldalra. Általános kérdésekben írjon e-mailt a következő címre: info@cybersecurity.my. Bővebb információ: www.facebook.com/CyberSecurityMalaysia és www.twitter.com/cybersecuritymy.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megvédeni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.