Kaspersky: Otthoni munkavégzés biztonságosan – 5 jó tanács vállalkozásoknak

|

A Kaspersky szerint kiemelten fontos, hogy a cégek ellenőrizzék a távmunka végzést lehetővé tevő rendszereik biztonságát, hiszen amint az egyes eszközöket a vállalat hálózati infrastruktúráján kívül használják, és azokat új hálózatokhoz és wifikhez kötik, a kiberbiztonsági kockázati emelkednek.

"Arra biztatjuk a vállalatokat, hogy legyenek különösen éberek ezúttal, figyeljenek oda arra, hogy dolgozóik az otthoni munkavégzés során kellően óvatosak legyenek. A cégeknek egyértelművé kell tenniük alkalmazottaik felé, hogy tisztában vannak a kockázatokkal, illetve mindent megtesznek, hogy a távmunkában dolgozók biztonságát garantálják. Az otthoni munkavégzés arányának emelkedése mellett azt is feltártuk, hogy a kiberbűnözők, a járványt felhasználva, rosszindulatú fájlokat rejtenek koronavírussal kapcsolatos dokumentumokba. A vállalatoknak nagyon óvatosoknak kell lenniük, hiszen a kiberbűnözők a vírus, illetve a távmunka terjedésével kapcsolatos lehetőségeket kihasználhatják" - jegyezte meg David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója. 

Számos egyszerű lépés létezik a távmunkával kapcsolatos kiberbiztonsági kockázatok csökkentésére, a Kaspersky a következőket javasolja: 

  1. Biztosítsanak az alkalmazottak számára VPN-t a vállalati hálózathoz való biztonságos csatlakozás érdekében
  2. Minden céges eszközt - ideértve a mobiltelefonokat és a laptopokat - megfelelő biztonsági szoftverrel kell védeni. Így oda kell figyelni a mobil készülékekre is (pl. biztosítani, hogy eltulajdonításuk vagy elvesztésük esetén az adatok törölhetők legyenek, a személyes és a munkához kapcsolódó adatok egyértelműen elkülönítésre kerüljenek, illetve adjanak ki a telepíthető applikációkra vonatkozó utasításokat, korlátozásokat)
  3. Mindig használják az operációs rendszerek és az applikációk legfrissebb verzióit
  4. Egyértelműen szabályozzák le avállalati hálózatokhoz való hozzáféréssel rendelkező személyek jogosultságait
  5. Gondoskodjanak róla, hogy az alkalmazottak tisztában legyenek a kéretlen, félrevezető üzenetekre adott válaszok kockázataival

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.