A Kaspersky tanácsai: Hogyan kerülje el a számítógépes vírusokat online vásárlás közben

|

Egyre több ember dönt úgy, hogy online vásárolja meg a kívánt terméket és házhozszállíttatja - néhányan pedig az első alkalommal teszik mindezt.

David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója szerint feltételezhető, hogy a számítógépes bűnözők megpróbálják megragadni ezt az alkalmat a felhasználói adatok eltulajdonítására vagy közvetlen pénzügyi károk okozására. Az online vásárlás bölcs döntés lehet, de az interneten, a kiberbűnözők által terjesztett számítógépes vírusok elkerülése érdekében fogadja meg az alábbi tanácsokat:  

Ellenőrizze a webáruház valódiságát:

Kerülje az ingyenes tárhelyszolgáltatásokon regisztrált üzleteket. Ha az áruház webhelyén bármilyen gyanú merül fel, keresse fel a WHOIS weboldalt, hogy megtudja, mióta létezik a domain, illetve ki a birtokosa. Ha a domain friss, és valamilyen rejtélyes entitáshoz regisztrált, akkor ne használja az oldalt.

Gépelje be az URL-t a böngészőbe, ne e-mailekben küldött linkekre kattintson!

Ellenőrizze, hogy a lakat jel / HTTPS szerepel-e címsorban, amikor a fizetésre kerül a sor.

Soha ne mentse el bankkártyájának adatait weboldalakon

Használjon dedikált biztonsági megoldást a készüléken, beépített funkciókkal, hogy biztonságos környezetet hozzon létre minden pénzügyi tranzakcióhoz és megakadályozza a csalásokat, ilyen például a Kaspersky Secure Connection és a Kaspersky Internet Security.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.