Kérhetem az engedélyét? A Kaspersky Security Cloud új verziója erősebb adatvédelmet biztosít az alkalmazások és webhelyek használatakor

|

A Kaspersky frissített Kaspersky Security Cloud szolgáltatása (egy fiókalapú szolgáltatás, amely a vállalat legjobb fogyasztói technológiáihoz és eszközeihez biztosít hozzáférést) új módszerekkel védi a felhasználók adatait a különféle eszközökön.

A Kaspersky Security Cloud mostantól úgy csökkenti a felhasználói adatok sérülésének kockázatát, hogy figyelmezteti a felhasználókat az Android eszközökön futó alkalmazások által kért veszélyes és különleges engedélyek kockázataira. Ezen felül a webhelyekre mutató rövidített hivatkozások mögé rejtett adathalász kísérletekről is értesíti a felhasználókat. A Kaspersky a teljes hagyományos fogyasztói termékcsaládját továbbfejlesztette az alapvetőtől a prémium megoldásokig, hogy a megnövelt teljesítmény és az értesítések számának optimalizálása révén jobb felhasználói élményt biztosíthasson.

A Kaspersky The true value of digital privacy: are consumers selling themselves short?, vagyis "A digitális adatvédelem valós értéke: a fogyasztók bagóért adják el magukat?" c. jelentése szerint  egyre gyakoribb, hogy a felhasználók az általuk használt eszközök és alkalmazások beállításainak ellenőrzésével gondoskodnak a digitális adatvédelemről. Lényegében a felhasználók több mint egyharmada (35%) alkalmazza rendszeresen ezt a gyakorlatot.

Azonban továbbra sem csökken a zűrzavar, hiszen a jelenlegi applikációk gyakran továbbítanak a felhasználói adatok biztonságát potenciálisan veszélyeztető gyanús engedélykéréseket. Hogy leegyszerűsítse az adatvédelmi ellenőrzést és időt spóroljon a beállítások kezelésével, a Kaspersky Security Cloud Andoridos eszközökre kifejlesztett új funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen helyen, egyetlen pillantással tekinthessék meg és kezelhessék az alkalmazásengedélyeket. Ez segít az alkalmazás által küldött potenciálisan veszélyes vagy megkérdőjelezhető kérések azonosításában, és rávilágít a szokványos engedélyek különböző típusaihoz kapcsolódó kockázatokra.

A gyanús alkalmazásengedélyek mellett a felhasználóknak egy másik adatvédelmi kockázattal is tisztában kell lenniük, amelyet a Kaspersky Security Cloud új verziója már kezel. Az elmúlt években a rövid URL-ek nagy népszerűségre tettek szert annak köszönhetően, hogy csak korlátozott számú karaktert foglalnak el az azonnali üzenetekben vagy tweetekben. Ma már sok törvényes szolgáltatás is rövid URL-eket használ a kívánt weblapokra mutató hivatkozásként értékesítési és marketing célokból. A kétségtelen előnyök mellett azonban ezek veszélyesek is lehetnek, mivel a felhasználók nem feltétlenül tudják, hová vezetnek az URL-ek. Ez pedig súlyos adatvédelmi következményekkel járhat, ráadásul az elmúlt években megnövelte a rövid URL-ek népszerűségét a kiberbűnözők körében is. Ennek megakadályozására a Kaspersky Security Cloud használói egy adathalászat elleni továbbfejlesztett funkcióval biztosíthatnak nagyobb védelmet személyes információik számára. A szolgáltatás elemzi a rövid URL-eket, és figyelmeztet, ha mögöttük rejtett adathalász hivatkozásra bukkan. A folyamat részeként a Kaspersky Security Cloud adathalászatra figyelmeztető riasztást küld a felhasználónak, és biztosítja, hogy csak biztonságos webhelyekre és linkekre lépjen be.

 "A modern felhasználóknak már nem elég pusztán az eszközüket biztonságban tartani. A kiberbűnözők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak egy adott személy személyes adatainak megszerzése iránt, legyen szó akár egy pénzügyi adatról, akár a keresési előzményekről. Az ilyen információk nyilvánosságra kerülése potenciális kárt okozhat a tulajdonosának, ezért a digitális adatvédelem nagyon fontos kérdés. A Kaspersky Security Cloud szolgáltatásunkat azért frissítettük, hogy a felhasználók még inkább védeni tudják személyes adataikat, függetlenül attól, hogy milyen típusú eszközt használnak." mondta Marina Titova, a Kaspersky fogyasztói termékek marketingjéért felelős vezetője.

A Kaspersky Security Cloud három kiadásban kapható: Free, vagyis ingyenes (a Kaspersky Free bővített változata, amely a Windows mellett most már a mobil eszközöket is támogatja és személyre szabott védelmet biztosít), a Personal, vagyis a személyes, és a Family, vagyis a családi. Az egyes kiadások különböző számú alkalmazást, eszközt és technológiát foglalnak magukban. A Kaspersky Security Cloud minden előfizetője feltelepítheti a szolgáltatásban kínált alkalmazásokat és technológiákat személyi számítógépre, Mac gépre és mobil eszközökre. Sőt, az előfizetés időtartama alatt minden ügyfél ingyenesen kapja meg az új funkciókat és frissítéseket.

Ha többet szeretne megtudni a Kaspersky Security Cloud új verziójáról, látogasson el ide.

Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security és Kaspersky Total Security: megnövelt teljesítmény és jobb felhasználói élmény

A Kaspersky Security Cloud frissítése mellett a Kaspersky a Kaspersky Anti-Virus, a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security kezelőfelületén és főbb funkcióin is fejlesztett. A módosítások következtében nőtt a teljesítmény, módosult a fogyasztóknak szóló értesítések fogadási módja, és javult az általános felhasználói élmény is.

A Kaspersky növelte a Windows alatt futó hagyományos biztonsági megoldásai teljesítményét. Megszüntette például a számítógép által használt erőforrások korlátozását annak érdekében, hogy felgyorsítsa a rosszindulatú vírusokat kereső nagyterjedelmű fájlrendszer-szkennelés folyamatát. Ezen túlmenően a legújabb verzió feleannyi idő alatt telepíthető és 15%-kal "könnyebb" - vagyis kevésbé terheli meg a számítógépet.

A biztonsági megoldások emellett már zökkenőmentes élményt biztosítanak és csak a jelentős eseményekről értesítik a felhasználókat. Ha például egy felhasználó felkeres egy banki weboldalt, értesítést kap a Safe Money funkciótól arról, hogy a munkamenete védett.

A Kaspersky annak módját is leegyszerűsítette, ahogy a vállalat termékei kicserélik egymás között a hitelesítési- és fiókadatokat. Így azoknak a fogyasztóknak, akik már használják a Kaspersky valamelyik szoftverét, nem kell mindig újra beírniuk a hitelesítési adataikat egy új termék telepítésekor. Ehelyett mindegyiket egy helyen, a My Kaspersky fiókban kezelhetik. 

Ha többet szeretne megtudni a Kaspersky hagyományos fogyasztói termékcsaládjának új generációjáról, látogasson el ide.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.