Két nemzetközi elismerést nyert el a VirusBuster

|

Ismét "Virus Bulletin 100%" (VB100) díjat kapott a VirusBuster szoftvere, ezúttal Windows Vista Business Edition SP2 platformon. Az informatikai biztonság hazai specialistája emellett az ICSA Labs nagy presztízsű tanúsítványát is megszerezte.

Legutóbbi összehasonlító tesztjében a Virus Bulletin a Windows Vista Business Edition SP2 platformon futó kártevő-védelmi megoldásokat vizsgálta. A világ minden tájáról jelentkező neves cégek összesen félszáznál több terméket állítottak rajthoz a kemény vizsgán. A teszten nemcsak a VirusBuster benevezett szoftvere -- az otthoni és vállalati munkaállomások teljes körű védelmére kifejlesztett VirusBuster Professional 6.2.54 -- szerepelt sikerrel, hanem a magyar vállalat technológiája is: több eredményes vizsgázó ugyanis a VirusBuster nemzetközileg elismert antivírus motorjára alapozta termékét. Milyen bizonyítványt kapott a VirusBuster Professional 6.2.54? Nos, száz százalékos teljesítményt nyújtott a vadon terjedő (in the wild, ITW) vírusokkal szemben, s a tiszta mintákon sem hibázott. A vizsgáztatók dicsérték a termék felhasználói felületét, amelyet figyelemre méltóan megbízhatónak és kellemesnek találtak, s méltatták a keresési sebességet, valamint a felismerési arányt is. A Virus Bulletin (www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött. Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a szigorú követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster. Ugyancsak most kapta a cég a jó hírt: a VirusBuster Professional egy másik rangos gyártófüggetlen tesztelő szervezet, az ICSA Labs "Anti-Virus Desktop/Server v4.0 felismerési tanúsítványát" is kiérdemelte. Az ICSA Labs (www.icsalabs.com) az amerikai Verizon Business önállóan működő részlege, amely immár húsz esztendeje foglalkozik termékminősítéssel. Az évek folyamán a neves laboratórium a világ vezető fejlesztőcégeinek több száz informatikai biztonsági termékét, megoldását vizsgálta be.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.