KHR és pozitív adóslista: változások a bankok számára

|

Központi Hitelinformációs Rendszer és Pozitív Adóslista (CR) interfész modul – informatikai megoldás a kapcsolódó adatszolgáltatás automatizálására az ApPello Kft-től

Az ApPello Kft. KHR kapcsolatot biztosító megoldása jelenleg is több banknál segíti az ügyintézők munkáját. A cég a KHR8-as verzióra való átállás kapcsán kezdte el a modul továbbfejlesztését és a fejlesztés végső szakaszában lévő új termékbe az új típusú KHR adatkommunikáció mellett a hasonló alapokon működő CR – pozitív adóslista adatkommunikációt is belefoglalta. Az ApPello KHR/CR Interfész a BISZ Zrt. Központi Hitelinformációs Rendszere (KHR) illetve a szerződés, és az ügyfél adatokat szolgáltató integrált banki rendszerek között biztosít kapcsolatot. A KHR rendszer működésének alapelve az adatszolgáltatási kötelezettség és a lekérdezési szabadság. Az önkéntességen alapuló pozitív listás CR rendszer és az ügyfelekről a törvényben szabályozott adatokat tartalmazó negatív listás KHR együtt valósítja meg a teljes listás adatszolgáltatást. Az ApPello KHR/CR modulja a kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségeknek tesz eleget, a folyamat többi részét az ApPello vagy bármilyen külső gyártó hitelrendszere is lefedheti. A megoldás jelentősen csökkenti az adatszolgáltatáshoz kapcsolódó munkaigényt, valamint kiküszöböli a hibás adatközlésből eredő problémákat. „A KHR adatszolgáltatás egy kötelezően „megugrandó szint” minden Bank számára. Általában nem fordítanak rá kellő figyelmet, pedig a folyamat automatizálásával, a hibák kiszűrésével és a lekérdezett információk könnyebb kezelhetőségével jelentős mennyiségű munka takarítható meg, és az egész folyamat hatékonysága javítható” – mondta el Vér Béla, a cég ügyvezetője. „A KHR-t üzemeltető BISZ Zrt. hirdetménye szerint a KHR régi típusú elérési módjai 2010. december 31-el (manuális mód) illetve 2011. június 30-al (automata funkció) megszűnnek. Érthető módon a BISZ Zrt. díjszabása is az új típusú hozzáférés felé kívánja terelni a használó bankokat, hiszen a 2 verzió fenntartása nekik is pluszköltséget jelent. Ennek fényében azt gondolom, hogy éppen időben vagyunk az új verzióval és ezt a banki megkeresések is igazolják.” - tette hozzá Paksi Attila értékesítési vezető.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.