Kiemelkedő teljesítménnyel zárta 2021-es pénzügyi évét a Siemens

|

A vállalat túlteljesítette előrejelzését.

A Siemens a 2021. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 6,7 milliárd eurós nettó nyereséget ért el, és ezzel meghaladta az erre vonatkozó előrejelzését. A vállalat minden üzletágában és régióban nyereségről számolt be, ami aláhúzza sikeres, fókuszált technológiai vállalattá alakulását. A továbbra is összetett, COVID-19 világjárvány által befolyásolt makrogazdasági környezet hatásait és a folyamatos - elsősorban az elektronikai alkatrészekhez és nyersanyagokhoz kapcsolódó - ellátási láncbeli kockázatokat sikeresen mérsékelte a vállalat. A Siemens profitált a jelentős gazdasági fellendülésből és a folyamatos növekedésből, különösen az olyan kulcsfontosságú piacokon, mint az autóipar, a gépgyártás és az elektronika, valamint a legtöbb infrastruktúrával kapcsolatos ágazatban is.

"Kifejezetten sikeres kezdet ez fókuszált technológiai vállalatként. A kihívásokkal teli környezetben piaci részesedést szereztünk, és egyértelműen túlteljesítettük a nettó nyereségre vonatkozó előrejelzésünket. Ez a lendület a 2022-es pénzügyi évben is folytatódni fog. Ideális helyzetben vagyunk ahhoz, hogy támogassuk ügyfeleinket, és profitáljunk a digitalizáció és a fenntarthatóság által nyújtott növekedési hajtóerőből" - mondta Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója.

A 2021-es pénzügyi évben a Siemens 11,5 százalékkal, 62,3 milliárd euróra növelte bevételét (2020: 55,3 milliárd euró). A megrendelések jelentős mértékben, 21 százalékkal 71,4 milliárd euróra emelkedtek (2020-as pénzügyi év: 58,0 milliárd euró).

A nettó nyereség 59 százalékkal 6,7 milliárd euróra emelkedett (2020: 4,2 milliárd euró), és ezzel meghaladta az erre vonatkozó előrejelzést. A Siemens négyszer emelte a 2021-es pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését (a nettó nyereséget legutóbb 6,1 milliárd euróról 6,4 milliárd euróra prognosztizálta). Az egy részvényre jutó nettó eredmény 7,68 euró volt (2020-as pénzügyi év: 5,00 euró).

A Digital Industries üzletág a 2022-es pénzügyi évre 5-8 százalékos bevételnövekedést és 19-21 százalékos haszonkulcsot vár, a Smart Infrastructure üzletág pedig 5-8 százalékos bevételnövekedést prognosztizál, 12-13 százalékos haszonkulcs mellett.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.