Kiszervezik a cégek SAP-üzemeltetéseiket

|

Az SAP legnagyobb hazai forgalmazója, a HostLogic Kft. 7,5 százalékos növekedéssel 1,6 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly. A piaci tendenciáknak megfelelően valamelyest csökkent az új SAP rendszer-eladások száma, amelyet az alkalmazásszolgáltatások és a nemzetközi tanácsadási üzletág növekedése kompenzált. A kereslet a cégek meglevő rendszereinek üzemeltetése, frissítése és konszolidálása felé tolódik.

Az SAP legnagyobb magyarországi forgalmazójának 7,5 százalékkal 1,6 milliárd forintra növekedett tavalyi árbevétele. A HostLogic Kft.-nek a középvállalati ERP, CRM, HR bevezetésekből származó bevétele az általános piaci visszaesésnél kisebb mértékben csökkent, így 2008-ban újra a HostLogic lett az SAP legtöbb új ügyfelet szerző partnere. Jelentősen nőtt az alkalmazásszolgáltatási, valamint a nemzetközi cégeknek nyújtott tanácsadás volumene – nyilatkozta a cég ügyvezetője. Görbics Zoltán kiemelte, az SAP rendszerek menedzselésével foglalkozó üzletág árbevétele 21, míg a nemzetközi cégeknek nyújtott informatikai tanácsadás forgalma 70 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ennek köszönhetően a HostLogic ma a szektor egyik legtőkeerősebb hazai vállalata. A cég tovább növelte részesedését az élelmiszeriparban, a kiskereskedelemben és a szakmai szolgáltatói szektorban. Az élelmiszercégek számára manapság már elengedhetetlenek azok a megoldások, amelyekkel megfelelhetnek az egyre szigorúbb szabályoknak, élelmiszerbiztonsági előírásoknak – mondta el Görbics Zoltán. A vállalat idén arra számít, hogy tovább erősödik az alkalmazásüzemeltetés, támogatás és rendszerfrissítések iránti kereslet. A költségmegtakarítási törekvések miatt ugyanis egyre több cég von be szakértőt a piacfejlesztéshez szükséges technológiák hatékonyabb kialakítására. A vállalatok egyre inkább felismerik az outsourcingban, hosztingban rejlő lehetőségeket, és igyekeznek kihasználni a HostLogicnál kiépített infrastruktúrát és nemzetközi technológiát – a cég az SAP egyetlen advanced fokozatú hoszting partnere a régióban.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.