Közlekedés informatikai megoldást szállít a Synergon Rendszerintegrátor

|

Budapest, 2010. augusztus 17.: A Synergon Rendszerintegrátor Kft-t hirdették ki nyertes ajánlattevőként a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kisalföld Volán Zrt. által közösen elindított „Győr Megyei Jogú Város Közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása” tárgyú beszerzésének II. részében.

A szerződést augusztus 13-án írták alá a felek, melynek összértéke nettó 335 millió Ft. A szerződés aláírási ceremónián a Kisalföld Volán Zrt-t Pócza Mihály vezérigazgató, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatát Németh Zoltán alpolgármester, a Synergon Rendszerintegrátor Kft-t Lazarovits Márk ügyvezető igazgató és Molnár Ferenc szektorigazgató képviselték. A projekt keretében forgalomirányításhoz és az utas tájékoztatáshoz kapcsolódó rendszerek szállítását, telepítését és üzembe helyezését végzi a Synergon. Győr Megyei Jogú Város és Kisalföld Volán Zrt. közös beszerzésének megvalósítására a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében Közösségi közlekedési infrastrukturális fejlesztések (NYDOP-2007-3-2-1/B) pályázati kiírás formájában került sor. A közlekedés informatika kiemelt stratégiai irányt képvisel a Synergon hosszú távú terveiben, mely terület megismerésén és a megfelelő kompetenciák kiépítésén közel másfél éve dolgozik a vállalat. Így a pályázat elnyerése, a szerződés megkötése jelentős mérföldkőnek számít. Céginformáció A Synergon Informatika Nyrt. vezető hazai tulajdonú, regionális szinten tevékenykedő megoldásszállító vállalat. A Synergon csoport saját tőkéje meghaladja az 5,2 milliárd forintot, 2009-ben árbevétele 17,7 milliárd forint volt. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik. A csoport működése kiterjed Magyarországra, Csehországra és Szlovákiára. A Synergon regionális terjeszkedése és tevékenysége megvalósítása érdekében 2001-ben szerzett többségi részesedést a cseh Infinity a.s. informatikai cégben, amely 2003-ban megalakította Infinity Slovakia nevű leányvállalatát Szlovákiában. Ugyanezen év végén a csoport tagvállalata lett az outsourcinggal foglalkozó Synergon Rendszerintegrátor Kft. (korábban Atos Origin Kft.). 2007 márciusában Synergon Retail Systems Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven, 40 millió forint jegyzett tőkével, 100%-os tulajdonú leányvállalatot alapított a Synergon, amelybe a korábbi Retail Üzletágat helyezte át. A Synergon megoldásszállítói tevékenységi körébe – Magyarországon és a régióban egyaránt – az informatikai rendszerintegráció tartozik. A rendszerintegrációs tevékenységet üzleti tanácsadással, különböző hardver rendszerek kialakításával, kommunikációs hálózatok tervezésével és kivitelezésével, üzleti infrastruktúra-szolgáltatással, szoftvertanácsadással, teljes körű információ-biztonsági megoldásokkal, üzleti megoldások kialakításával, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal és tanácsadással valósítja meg, illetve rendszerüzemeltetési és szervizszolgáltatásokkal, oktatással támogatja. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Asszonyi Zsuzsanna +36 1 399-5658, press@synergon.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.