Közös K+F projektet indít a Szegedi Tudományegyetem és az R&R Software

|

Az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közösen pályáz az Új Széchenyi Terv keretein belül. A Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését, minősítését és változáskövetését támogató kutatás-fejlesztési projekt Szegeden kezdődött meg.

[b]Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2011-0049[/b] A Java EE technológiákra épülő SaaS (Software as a Service) alkalmazások egyre népszerűbbek, költséghatékony megoldásokat biztosítanak a felhasználók és megrendelők számára. Az SaaS piac jelentős részét a Java EE technológiákra épülő platformok és megoldások képviselik, elsősorban a Java nyelv széles körű elterjedésének köszönhetően. Az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem eltökélt a Java EE technológiákra épülő platformok, megoldások szállításában, a Java EE alapú SaaS platformok, megoldások fejlesztés, támogatás, minőségének javításában. A fenti indíttatásból az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közösen kezdett kutatás-fejlesztési projektet, amelynek célja az Architektúra Karbantartó Rendszer (AKR) kifejlesztése. Az AKR rendszer képes lesz a Java EE alapú SaaS megoldások architektúrájának modell-vezérelt rekonstrukciójára. Az AKR modell célja a hosszú távú alkalmazhatóság, a szállított minőség, a szállítás, változáskövetés hatékonyságának növelése. Az elkészülő AKR modell elvárt funkcionalitása: - Az AKR modell által reprezentált architektúrális entitások megjelenítése és azok szerkeszthetőségének biztosítása. - Az AKR modell által reprezentált Java EE architektúra kiértékelése, minősítése metrikák és minősítő modellek szerint. - Az AKR modellben tárolt architektúrális információk kigenerálása forráskód szinten. - Változtatások követése, az egyes szolgáltatások, architektúrális elemek tetszőleges áttervezése, szerkesztése. Fontos célkitűzés az AKR modell működésének valós szállítási körülmények között történő kiértékelése, az eredmények ellenőrzése, igazolása. A projekt eredményeként előállított AKR modell széleskörű funkcionalitása növelni fogja a Java EE alapú SaaS rendszerek továbbfejleszthetőségét, a követett, kialakításra kerülő rendszer használhatóságát és sikerességét.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.