Magyar fejlesztések szoftvertesztelés területen

|

A 4D SOFT Kft. célkitűzései között szerepel az Európai Uniós fejlesztési projektekben való együttműködés illetve saját fejlesztésű, innovatív termékeinek menedzselése.

Tavaly két ígéretes K+F projekt is elindult az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával. A 4D SOFT Kft több évre visszatekintő uniós kutatásfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, többek között a DILIGENT (A Testbed DIgital Library Infrastucture on Grid ENabled Technology, FP6-2003-IST) nevű 2003-as K+F pályázaton ért el jelentős eredményeket, melynek célja egy egységes digitális könyvtár Grid technológiával történő kialakítása volt. A jelentős tapasztalatokat felhasználva a 4D SOFT Kft. saját fejlesztéseivel is igyekszik megalapozni hosszú távú piaci sikereit. A vállalat több éves fejlesztés eredményeként hozta létre azt a Java nyelvű statikus analizátort (JARTA), amelynek funkcionalitása, pontossága, sebessége ebben a kategóriában egyedülálló a világon. Míg a hagyományos közel pontos eredményt adó hatásanalizátorok átlagosan 30 000 - 50 000 sort képesek analizálni, a 4D SOFT Kft. arra vállalkozott, hogy egy olyan analizátort készít, ami 1 000 000 sor esetén is használható. A KMOP-1.1.4-2007 pályázat keretein belül megvalósításra kerülő JARTA+ projekt és a piacképes termék kifejlesztése lassan a végéhez közeledik. A korábbi prototípustól eltérően a JARTA+ - amelynek termékverziója a DeepTest nevet kapta, - egy olyan eszköz, amely a programok belső szerkezetét lépésről-lépésre diagnosztizálja. Az újdonság, hogy ez a diagnosztika a program bármely pontjából indítható. A DeepTest jelenlegi állapotának bemutatójára 2009 december elején került sor, az EuroSTAR konferencia keretében. A idén Stockholmban megtartott, nagy múltú rendezvényt Európa első számú szoftverteszteléssel foglalkozó eseményeként tartják számon, olyan cégek részvételével, mint a HP, IBM Rational, Logica vagy Microsoft. Ezzel párhuzamosan elindul egy folyamatosan frissülő DeepTest weboldal, ahol az érdeklődök hamarosan számos anyagot és videót tekinthetnek meg a termékről. A termékről és a projektről bővebb információ a jarta.4dsoft.hu honlapon érhető el. A projekt befejezése 2010 első negyedévében várható, így a teszteszköz piaci megjelenésére már 2010 első félévében számítani lehet. Reményeink szerint a projekt hozzájárul a 4D SOFT Kft. ügyfeleinek szoftverfejlesztési munkáinak hatékonyabb végrehajtásához és piaci sikereihez, valamint az eredmények nemzetközi projektekben való hasznosítása növeli a 4DSOFT és a magyar IT szféra innovációs hírnevét.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.