Magyar versenyzőt is shortlistre tett a Siemens Media Award nemzetközi zsűrije

|

Zákányi Virág munkáját több mint 100 pályázatból választották a legjobb öt közé.

3.	Zákányi Virág a Siemens Media Award magyarországi díjkiosztóján. Forrás: Siemens

A bolgár, a lengyel, a szerb és a szlovák pályázó mellett Zákányi Virág is a Siemens Media Award nemzetközi zsűrijének shortlistjére került, a GyártásTrend honlapján 2023 októberében publikált, "Terápia VR-szemüvegben" cikkével. A kilenc közép- és kelet-európai ország (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) médiaszakembereinek kiemelkedő teljesítményét díjazó pályázat második, egyben döntő fordulójában több mint 100 pályamunka közül választották ki a nyertest.

A díj nemzetközi eredményhirdetését május 24-én tartották Bécsben, ahol Yonko Chuklev-et, a bolgár Robotika és Automatizálás Szakmai Szövetség munkatársát választották győztesnek "Az EU legszegényebb régiójának újjáélesztése a technológiával" c. blogbejegyzése kapcsán. Chuklev ezzel egy kétszemélyes utazást is nyert a Salzburgi Ünnepi Játékokra, ahol a művészi tartalom mellett a kulisszák mögé is bepillanthatnak, és közelebbről megismerhetik a színpad mögött rejlő technológiákat.

1.	Yonko Chuklev, a Siemens Media Award nemzetközi versenyének győztese. Forrás: Siemens

A pályázat első, hazai fordulójára ezúttal is a "Célszerű technológia" jelmondattal olyan, 2023. április 1. és 2024. április 5. között publikált médiatartalmakkal lehetett nevezni, amelyek rámutattak, hogy a technológia hogyan segíti a fenntarthatóság, a gazdaság vagy a társadalom fejlődését. Magyarországon 21 pályázatot értékelt a független zsűri, és öt pályamunkát díjaztak, akik egyúttal tovább is jutottak a nemzetközi versenybe. Idén a hazai első helyezettnek járó díjat Kis Judit nyerte, a Forbes 2023. júniusi nyomtatott számában megjelenő, újratölthető aeroszolos dezodor-innovációról szóló "Nem próbálkoznak, hanem belekezdenek, és megcsinálják" c. cikkéért.

A tavalyi évben is hasonlóan sikeres szereplést tudhattak maguk mögött a magyar újságírók a Siemens régiós versenyén: 2023-ban Siemens Media Award második helyezettnek járó, nemzetközi díját Bagi László, a Forbes munkatársa hozhatta haza, "A zöld rendszámos kukásautók nem ébresztenek fel" c. cikkével.

A tervek szerint 2025-ben is folytatódik a Siemens Media Award.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.