Megjelent a Shell Control Box 3.0

|

A BalaBit IT Security, a megbízható naplózó rendszerek vezető gyártója kiadta tevékenységnaplózó megoldásának legújabb verzióját.

Az aktuális verzióban bemutatkozik egy új hardver platform, amely magasabb teljesítményt és kiemelkedő terméktámogatást kínál ügyfeleinknek. A kivonuló Oracle (SUN) Fire sorozat támogatása még legalább három évig él, tehát a frissítések továbbra is az ügyfelek rendelkezésére állnak. Mindazonáltal a gyártó kedvezményes hardver upgradet is kínál, amely révén a meglévő felhasználók is kihasználhatják az új dobozok kínálta előnyöket. A Shell Control Box üzemeltetése magas biztonsági és megbízhatósági elvárásokat feltételez, amelyeket a HA (High-Availability) funkció már-már extrém módon való továbbfejlesztésével próbál úttörő módon meghaladni a BalaBit. Két új fejlesztése közül az egyik a HA fürt tudathasadásos állapotát (split-brain) akadályozza meg az által, hogy a gépek közötti közvetlen kapcsolat megszakadása esetén azok a normál hálózaton is képesek egymással státuszukat közölni. A másik új funkció pedig képes a fürtöt átkapcsolni nem csupán a master gép leállásakor, de annak hálózati környezetének elégtelen működése esetén is. Az adminisztratív és más különleges jogosultságú kapcsolatok monitorozására kifejlesztett SCB legnagyobb újdonsága mégis talán a különböző protokollokon (SFTP, SCP) keresztül történt fájlátvitelek (MTF - Managed File Transfer) auditálhatósága. Ennek köszönhetően az auditor képes az összes fájlműveletben résztvevő fájl archívumból történő előkeresésére és megnyitására egy oknyomozás vagy adatszivárgás felderítése esetén. Az SCB 3.0 immár képes a Windows 7-el együtt megjelent RDP 7 protokoll támogatására is, valamint a Kereső modul is látványos megújuláson esett keresztül, ami által nagyobb tudású és könnyebben kezelhető lett. Számos meglévő és jövőbeni felhasználó számára lehet érdekes a VMWare View támogatás, amely egy következő fontos lépés a termék fejlődésében, az idén bejelentett Citrix támogatással együtt, ahhoz, hogy az SCB audit képességei a desktop virtualizáció világában is teljes körűen megvalósuljanak. “A Shell Control Box 3.0 megmutatja, hogy a BalaBit nem csak, hogy létrehozta ezt a termékkategóriát, de képes azt vezetni is. Véleményem szerint továbbra is mi gyártjuk a legfejlettebb eszközt a különleges jogosultságú kapcsolatok auditjához.” - mondta Illés Márton a termék vezető fejlesztője. Az idén nyáron 10 éves BalaBit IT Security egy születésnapi akcióval is kedveskedik ügyfeleinek. Azok a vállalatok, akik mától augusztus 31-ig vásárolnak, 10 százalék kedvezményben részesülnek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.