Megjelent a Zorp tűzfal legfrissebb verziója

|

A nagyvállalati tűzfalpiac vezető gyártójaként ismert BalaBit IT Security bejelentette a Zorp Gateway 3.4-es verziójának kiadását.

Annak ellenére, hogy a tűzfalak manapság már ritkán szerepelnek a szakmai lapok címlapjain, a vállalatok körében a mai napig a vírusok, a spamek, a hackertámadások és a belső adatszivárgás jelentik a legnagyobb IT biztonsági kihívást, ezért a tűzfalak és más határvédelmi megoldások továbbra is kritikus szerepet töltenek be a vállalati vagyon védelmében. A hálózati forgalom növekvő komplexitása és az egyre kifinomultabb webes támadások elengedhetetlenné teszik a határvédelmi eszközök folyamatos fejlesztését, és a proaktív biztonságtechnikai berendezések alkalmazását. Annak érdekében, hogy egy vállalat lépést tudjon tartani a kor IT biztonsági elvárásaival, olyan megoldásokat kell alkalmaznia, amelyek képesek megfelelni az egyre nagyobb teljesítmény, a növekvő biztonsági szint és stabilitás követelményeinek. A Zorp Gateway egy robusztus határvédelmi megoldás, mely a legmagasabb biztonsági igények kielégítésére is képes. A termék által képviselt alkalmazásszintű proxy technológia a legfejlettebb a piacon, melynek a BalaBit az úttörője és vezető fejlesztője. A termék megbízhatóságát jól mutatja, hogy a felhasználók között bankok, nagyvállalatok és közintézmények szerepelnek, sőt a hazai kormányzati informatikai rendszer több érzékeny pontját is Zorp tűzfalrendszer védi. A most megjelent kiadás egy hosszú távon támogatott verzió, amely teljesítményjavító és funkcionális újításokat egyaránt tartalmaz. A Zorp 3.4 immár 25 hálózati protokollban képes szűrni, ami jóval több, mint amire bármely más proxy alapú biztonsági megoldás képes. Ráadásul, az SSL támogatás minden proxy részévé vált, így az összes támogatott protokoll titkosított változata is kezelhető és ellenőrizhető, ami biztonsági szempontból jelentős újításnak számít. A Zorp alapjául szolgáló új 64-bites operációs rendszer a mai szerverhardverek képességeinek tökéletes kihasználásával javítja a teljesítményt. „Bár a legtöbb hazai vállalat már rendelkezik az alapvető IT biztonsági infrastruktúrával, mégis azt tapasztaljuk, hogy az informatikai biztonságra fordított büdzsé háromnegyedét még mindig tartalombiztonsági és incidens kezelési megoldások beszerzésére, illetve a hálózati határvédelem megerősítésére költik.” - mondta el Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. „A Zorp Gateway segítségével az ügyfeleinknek lehetősége nyílik arra, hogy a legmagasabb szintű biztonsági előírásokat is kompromisszumok nélkül valósíthassák meg. Az új termékverzió olyan funkciókkal lett felvértezve, amelyek a legerősebb biztonsági igényeket is kielégítik, legyen szó akár külső, akár belső fenyegetettségről.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.