Mobilfüggők lettünk

|

Egyre kevésbé tudunk a mobiltelefonok nélkül élni, legalábbis a tengerentúlon- derül ki az SAP infografikájából. Eszerint az amerikaiak fele soha nem kapcsolja ki a készülékét, és a megkérdezettek kétharmada a mobiljával alszik, de legalább az ágya mellé teszi azt, hogy éjszaka is ellenőrizhesse leveleit. Így talán kevésbé meglepő, miért állítja minden negyedik megkérdezett, mobilfüggővé vált.

A nyári vakáció alatt sem jobb a helyzet: egy utazási iroda felmérése szerint az amerikaiak 64%-a, a britek 49%-a naponta nézi munkahelyi levelezését. A mobilfüggőség mások oldalán a hatékonyabb munka áll, a válaszadók közel 80%-a szerint. Iparágak közül, a kormányzati szektorban dolgozók 95%-a állította, növekedett ezáltal a munkateljesítményük. Mivel a felhasználók 84%-a ugyanazt a készüléket veszi igénybe munka, és magánéleti ügyeinek intézéséhez, az ún. bring your own device jelenség biztonsági problémát is jelenthet a vállalatok számára. Ehhez hozzájárul, hogy az átlag felhasználó 21 havonta cserél telefont, illetve már minden harmadik válaszadó veszített el, vagy loptak már el tőle okoskészüléket. A szervezetek közel 40%-a számolt be arról, hogy az eltűnt, eltulajdonított készülékek adatszivárgást, adatlopást eredményeztek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.