Nagykorú SOA: Frissült a BEA WebLogic

|

A BEA Systems kutatásainak és fejlesztéseinek középpontjában több éve a szolgáltatásorientált architektúrák létrehozását segítő eszközök, technológiák kialakítása áll. A BEA napokban frissített WebLogic platformja már olyan környezetet nyújt, amely átfogó támogatást biztosít SOA-infrastruktúrák kiépítéséhez - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A nagyvállalatok informatikai hátterének szerepe az elmúlt években nagy mértékben növekedett, összefüggésben az ügyfelek, partnerek és munkatársak számára nyújtott szolgáltatások számának emelkedésével. Az áttekinthető, egységesen menedzselhető infrastruktúra igénye hívta életre a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) elképzelését, amelyben az egyes szolgáltatások, alkalmazások egyszerűen kialakíthatók, nyilvántarthatók és újrafelhasználhatók. A BEA WebLogic platform alapját jelentő alkalmazásszerver, a BEA WebLogic Server 9.2 erős támogatást nyújt a webszolgáltatásokhoz, -megoldásokhoz és vastag kliens alkalmazásokhoz. Összetett infrastruktúrákban is vállalati szinten biztosítja az alkalmazások folyamatos működését, miközben a rendszerek teljesítményének monitorozásával és menedzselésével csökkenti a ráfordításokat. A szolgáltatás alapú rendszerek létfontosságú eleme, a szolgáltatásokat elérhetővé tevő portál. A BEA WebLogic Portal 9.2 most valamennyi tulajdonságával egységes, a szétszórt tartalmakat, alkalmazásokat, folyamatokat összerendező megoldások kialakítását támogatja. Biztosítja a szolgáltatások életciklus-kezelését, a komplex tartalomkezelést, valamint a belső portáloknál a személyi számítógépeknek, azok dokumentumainak, alkalmazásainak összehangolását is. Ezek eredményeképpen az alkalmazások szintjén átfogó jogosultság kezelés, származtatás, következetes perszonalizáció valósítható meg. Az egyszerű tartalomkezelést template-ek segítik. A könnyű bevitel támogatásán túl a template-ek beágyazhatók és öröklési képességekkel is rendelkeznek, változás- és verziókezelés kapcsolódik hozzájuk. A vállalaton belüli portálrendszerekben a számítógépek összekapcsolhatók, az azokon tárolt dokumentumok egységesen kereshetők, menedzselhetők lesznek, a levelező rendszerek pedig integrálhatók a portál felületekbe. A szolgáltatásorientált fejlesztésekhez testhezálló fejlesztőeszközt is kínál a platform, a BEA Workshop for WebLogic Plaform 9.2-t. Az Eclipse-alapú eszköz előre felépített portál template-ekkel segíti a webszolgáltatások, -alkalmazások, -portálok kialakítását, valamint a J2EE-fejlesztéseket. A komplex SOA-rendszerek kialakításához elengedhetetlen a széles körű platform és technológiai nyitottság. A platform valamennyi eszköze támogatja a vegyes fejlesztési modelleket, így a felhasználók vegyíthetik a szabványos, J2EE fejlesztési eljárásokat más, nyílt forráskódú framework lehetőségekkel.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.