Napfolt projekt, avagy kis programozható tárgyak

|

A Sun Microsystems New Yorkban megrendezett idei oktatási és kutatási világkonferenciáján bemutatta a Sun SPOT projektet, amellyel új teret kíván nyitni a Java fejlesztők számára.

A Sun SPOT (Small Programmable Object Technology, azaz kisméretű programozható tárgyakra épülő technológia) projekt a vezeték nélküli érzékelőhálózatok, a robottechnika és a személyi fogyasztói elektronika fejlesztéséhez kínál platformot. Az ezt alkotó processzor és érzékelőkártya kombinációja, az akkumulátorral együtt egy tenyérnyi helyen elfér. A Sun SPOT rendszer lelkét alkotó, Java 2 platformra épülő Micro Edition (röviden Java ME) virtuális számítógépet szinte teljes egészében Java nyelven alkották meg. Így könnyedén, gazdaságosan és gyorsan létrehozhatók olyan Java alapú szenzoralkalmazások, amelyek háttérben futó operációs rendszer nélkül, közvetlenül a központi egységen (CPU) futnak. A tervek szerint 2006 májusában megjelenő Sun SPOT platformot elsőként egyetemek, kutatóintézetek és az érdeklődő magánszemélyek vásárolhatják meg.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.